x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Havrekiks til de små

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 25. juli 2018

Er dine børn også helt vilde med de til tider lidt for dyre børnekiks, så er denne opskrift måske lige noget for jer!?

Med denne opskrift undgår du unødig sukker, og så er den super nem, og perfekt hvis de dejlige børn skal med i køkkenet.

Så på med forklædet og find jeres udstikkere frem. Alle kan være med, da opskriften ikke kræver det store udstyr. 

Find skål og håndmixer frem og kom igang.


Havrekiks til de små

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 25 kiks
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 60 gram Banan Cirka en halv banan
  • 50 gram Smør Stuetempereret
  • 1 Æg
  • 10 gram Vaniljesukker
  • 50 gram Havregryn
  • 100 gram Hvedemel

Sådan gør du

  • Skær banan og smør i mindre, og kom det op i en røreskål. Pisk det godt sammen med en håndmixer.  Massen vil virke grynet, men det betyder ikke noget.
    Tilsæt nu et æg og vaniljesukker og pisk det hele godt sammen. Det tager cirka et lille minuts tid.
    Tilsæt havregryn og rør det hele til en homogen masse.
    Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, indtil dejen kommer til at minde i konsistens om en mørdej.
    Sæt dejen på køl i 30 minutter.
    Rul dejen ud på et meldrysset bord, til en tykkelse på cirka 1-2 millimeter.
    Nu er det bare med at få stukket kiks ud i jeres ynglingsform. Placer dem på bageplader beklædt med bagepapir.
    Bag kiksene i 10 minutter nederst i ovnen ved 200 grader varmluft.
    Lad kiksende afkøle på en bagerist, inden de pakkes i en kagedåse.
    Kiksene kan holde sig i cirka 14 dage.
    Havrekiks

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.