Opskrift på havregrynskugler
Vi kender dem alle sammen: Havregrynskugler, kokoskugler, tryllekugler; kært barn har mange navn og laves vidt forskelligt.
Denne opskrift er som jeg husker havregrynskuglerne fra min barndom.
Lækre og nemme – med en mulighed for at lave lidt forskellige twist, alt efter hvad sulten kalder på.
I min familie er havregrynskugler altid blevet rullet i sukker, men der er nok af muligheder.
Hvad skal dine havregrynskugler rulles i… kokos, kakao, smeltet chokolade eller noget helt andet…?
Skal dine havregrynskugler, være mere for de voksne, så kom lidt rom i massen. Mængden af rom er en smagssag, så husk at smage til undervejs.
Se en teaser til vores video hvor vi laver havregrynskugler her:
I GastroFun PREMIUM kan du selvfølgelig se hele videoen. Har du ikke adgang endnu, kan du tilmelde dig her.
Havregrynskugler
Ingredienser
- 100 gram Smør stuetempereret
- 110 gram Havregryn 3 dl
- 35 gram Kokosmel 1 dl
- 75 gram Flormelis 1 1/2 dl
- 10 gram Vaniljesukker
- 20 gram Kakao
- 1 spsk. Vand
- 50 gram Sukker til pynt
Sådan gør du
- Kom stuetemperet smør op i en skål sammen med havregryn, kokosmel, flormelis, vaniljesukker, kakao og vand. Ælt massen til en ensartet og lækker masse. Form massen til passende kugler og rul dem i sukker. Sæt de rullede kugler på køl i minimum 60 minutter, men gerne natten over. Opbevares på køl så længe lager haves...