Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Havregrødsboller

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

29. juli 2018

Opskrift på havregrødsboller

Står du til tider med havregrød til overs, og synes du, det er en skam at smide det ud, så prøv kræfter med denne opskrift på lækre og luftige havregrødsboller.


Antal: 10 Stk

Havregrødsboller

Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 10 minutter

Ingredienser

  • 200 gram havregrød Eller den mængde du har tilbage
  • 5 gram Tørgær Eller en halv pakke almindelig gær
  • 15 gram Sukker
  • 15 gram Groft salt
  • 0.5 deciliter Olie smagsneutral
  • 5 deciliter Vand lunkent vand
  • 100 gram Fuldkornshvedemel kan erstattes med andre meltyper
  • 650 gram Hvedemel

Sådan gør du

  • Kom gær, sukker, salt, havregrød, olie og vand op i en røreskål og rør det hele godt sammen.
    Rør melet i lidt af gangen, til du har en lækker og let dej. Dejen skal klistre en smule uden dog at klistre fast til fingrene.
    Lad dejen hæve under en badehætte, et fugtigt viskestykke eller husholdningsfilm i 30 minutter.
    Vend dejen ud på et let meldrysset bord og dej den i 10 stykker. Rul hvert stykke dej til en bolle, uden at slå luften ud af dejen.
    Sæt bollerne til at efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir i 30 minutter under et viskestykke.
    Varm ovnen op til 250 grader varmluft.
    Når ovnen er varm, pensles bollerne med mælk og bages i 10 minutter. Når bollerne sættes ind i ovnen, skrues den ned på 210 grader varmluft.
    Lad bollerne køle af på en bagerist.