Opskrift på havregrød med hindbær
Havregryn er en dansk morgenmadsklassiker, som rigtig mange foretrækker at starte dagen på. Det er da også et fremragende valg, for havregryn er supersunde, indeholder mange kostfibre og giver en god mæthed. At det tilmed er en meget billig og nem ret, gør den bestemt ikke dårligere.
Mange spiser deres havregrød drysset med sukker, men prøv i stedet at komme friske bær på toppen. Det smager virkelig godt og giver dig samtidig alle de gode ting fra frugten direkte fra morgenstunden.
Opskriften kan varieres i det uendelige: brug blåbær i stedet for hindbær, kom lidt stødt kanel eller kardemomme i grøden eller kom lidt sirup eller hjemmelavet marmelade på toppen sammen med bærrene. Kun fantasien sætter grænser.

Havregrød med hindbær
Ingredienser
- 1.5 deciliter Havregryn
- 3 deciliter Vand eller mælk - evt. en blanding.
- 1 pinch Salt
- Hindbær friske
Sådan gør du
- Bland havregryn og vand/mælk i en gryde. Du kan både bruge grovvalsede og finvalsede havregryn i grøden, det er helt op til dig. Grovvalsede havregryn skal koge lidt længere end finvalsede havregryn, før de er møre. Kog blandingen op under omrøring. Rør hele tiden i gryden, mens grøden koger, da den ellers vil brænde fast til grydens bund. Når grøden har en tilpas konsistens, tages gryden af varmen. Tilsæt salt. Hæld havregrøden i en dyb tallerken og top den med friske hindbær.