Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Havregrød med hindbær

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

4. september 2018

Opskrift på havregrød med hindbær

Havregryn er en dansk morgenmadsklassiker, som rigtig mange foretrækker at starte dagen på. Det er da også et fremragende valg, for havregryn er supersunde, indeholder mange kostfibre og giver en god mæthed. At det tilmed er en meget billig og nem ret, gør den bestemt ikke dårligere.

Mange spiser deres havregrød drysset med sukker, men prøv i stedet at komme friske bær på toppen. Det smager virkelig godt og giver dig samtidig alle de gode ting fra frugten direkte fra morgenstunden.

Opskriften kan varieres i det uendelige: brug blåbær i stedet for hindbær, kom lidt stødt kanel eller kardemomme i grøden eller kom lidt sirup eller hjemmelavet marmelade på toppen sammen med bærrene. Kun fantasien sætter grænser.  


Servings: 1 Person

Havregrød med hindbær

Author: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 5 minutter

Ingredienser

  • 1.5 deciliter Havregryn
  • 3 deciliter Vand eller mælk - evt. en blanding.
  • 1 pinch Salt
  • Hindbær friske

Sådan gør du

  • Bland havregryn og vand/mælk i en gryde. 
    Du kan både bruge grovvalsede og finvalsede havregryn i grøden, det er helt op til dig. Grovvalsede havregryn skal koge lidt længere end finvalsede havregryn, før de er møre.
    Kog blandingen op under omrøring.
    Rør hele tiden i gryden, mens grøden koger, da den ellers vil brænde fast til grydens bund. 
    Når grøden har en tilpas konsistens, tages gryden af varmen.
    Tilsæt salt.
    Hæld havregrøden i en dyb tallerken og top den med friske hindbær.
    Havregrød med hindbær