x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Havregrød med æbler, mandler og kanelsukker

FADLSFORLAG | 31. marts 2019

Simpel og nem opskrift på havregrød med æbler og mandler.

Vi har fået opskriften fra bogen: “Øl og mad“, hvor forfatterne siger følgende omkring opskriften:

“GRØD ER EN STOR DEL AF MADTRADITIONEN I DANMARK. I dag kan man købe både spelt og rugflager, og grød er derfor meget mere smagfuld, end da vi som børn fik finvalset havregryn. Det er glædeligt, at grød er kommet tilbage.

Grød en gang om ugen til aftensmad er godt for budgettet og klimaet, og så kan man jo drikke en smagfuld øl til.”


Havregrød med æbler, mandler og kanelsukker

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: fadlsforlag

Ingredienser

HAVREGRØD

  • 75 gram Rugflager
  • 50 gram Speltflager
  • 75 gram Havregryn Grove
  • 1 stk. Æble
  • 75 gram Mandler Hakkede
  • 75 gram Rosiner
  • 1 liter Vand
  • 1 tsk. Salt

TOPPING

  • Kanel En smule
  • 1 spsk. Sukker

Sådan gør du

  • Udkern æblet, og skær det i tern.
    Bland alle ingredienserne til grøden undtagen salt i en gryde, og bring dem i kog.
    Skru ned for varmen, og lad grøden simre i 5 minutter.
    Smag til med salt.
    Bland kanel og sukker sammen.
    Server grøden med kanelsukker på toppen.

Noter



Om forfatteren




Vi har fået opskriften fra bogen: "Øl og mad"