Opskrift på havregrød med æbler, mandler og kanelsukker
Simpel og nem opskrift på havregrød med æbler og mandler.
Vi har fået opskriften fra bogen: “Øl og mad“, hvor forfatterne siger følgende omkring opskriften:
“GRØD ER EN STOR DEL AF MADTRADITIONEN I DANMARK. I dag kan man købe både spelt og rugflager, og grød er derfor meget mere smagfuld, end da vi som børn fik finvalset havregryn. Det er glædeligt, at grød er kommet tilbage.
Grød en gang om ugen til aftensmad er godt for budgettet og klimaet, og så kan man jo drikke en smagfuld øl til.”
Havregrød med æbler, mandler og kanelsukker
Ingredienser
HAVREGRØD
- 75 gram Rugflager
- 50 gram Speltflager
- 75 gram Havregryn Grove
- 1 stk. Æbler
- 75 gram Mandler Hakkede
- 75 gram Rosiner
- 1 liter Vand
- 1 tsk. Salt
TOPPING
- Kanel En smule
- 1 spsk. Sukker
Sådan gør du
- Udkern æblet, og skær det i tern. Bland alle ingredienserne til grøden undtagen salt i en gryde, og bring dem i kog. Skru ned for varmen, og lad grøden simre i 5 minutter. Smag til med salt. Bland kanel og sukker sammen. Server grøden med kanelsukker på toppen.