ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Grove pølsehorn

ANNE METTE AUTZEN | 3. september 2018

Pølsehorn er populære blandt børn, og bager du dem selv af en dej, der indeholder groft mel samt bruger pølser af god kvalitet, bliver de faktisk til et mellemmåltid af en ganske lødig kvalitet.

Du kan enten bruge særlige pølsehornspølser til formålet eller bruge de små cocktailpølser og dermed få pølsehorn i ministørrelse. Husk at justere bagetiden med cirka 5 minutter, hvis du bruger cocktailpølser. 


Antal: 6 stk.

Grove pølsehorn

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anne Mette Autzen
Forb. tid: 1 time 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 0.5 package Gær svarer til 25 gram
  • 2.5 deciliter Mælk
  • 25 gram Smør
  • 2 tsk. Sukker
  • 1 tsk. Groft salt
  • 120 gram Fuldkornshvedemel
  • 300 gram Hvedemel evt. lidt mere
  • Pølser Pølsehorns- eller cocktailpølser.
  • Vand til pensling
  • Sesamfrø til pynt

Sådan gør du

  • Smørret smeltes i en gryde.
    Hæld mælken i smørret og kom væsken i en stor skål eller dejfad.
    Smuldr gæren i væsken og tilsæt salt og sukker.
    Rør alt sammen med en håndpiskeris, til gæren er opløst.
    Tilsæt fuldkornshvedemel og rør godt i dejen.
    Kom hvedemel i og rør/ælt dejen sammen, til den er smidig og elastisk. 
    Dæk skålen med en badehætte eller et fugtigt viskestykke.
    Lad dejen hæve i 60 minutter.
    Tag dejen ud på et meldrysset bord og del den i 6 stykker.
    Rul hvert dejstykke ud til en lang pølse.
    Sno dejen om de valgte pølser, til de er dækket af dej.
    Placer pølsehornene på en bageplade beklædt med bagepapir. 
    Lad dem efterhæve i 15 minutter.
    Pensl pølsehornene med vand og drys dem med sesamfrø.
    Bag dem ved 200 grader i cirka 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
    Lad dem afkøle på en bagerist.

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!