x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Gin Basil Smash

Ginbisse | 13. november 2019

Så er der lækker og frisk Basil smash, der leder tankerne ned mod middelhavsområdet og de varme, eksotiske himmelstrøg.

Smash cocktails dækker over cocktails, der typisk er en blanding af spiritus, sukkersirup, friske urter og/eller frugt samt is og danskvand / tonicvand.

Tilnavnet “smash” kommer af, at ingredienserne smashes – eller “smadres” – for at frigive de naturlige æteriske olier, eksempelvis fra baslikumblade, som det er tilfældet i denne opskrift.

Allerede i det 18. århundrede begyndte man at benytte denne metode til at overføre smagen fra naturlige smagsgivere til diverse cocktails.

Gin Basil Smash så dog først dagens lys i 2008, da Jörg Meyer, ejeren af den prominente cocktailbar, Bar Le Lion i Hamburg, vandt prisen som den Bedste Nye Cocktail ved festivalen, Tales of the Cocktail.

 

Gin Basil Smash opskrift

Gin Basil Smash

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Alkohol, drik, Drinks, Fest, Nytår
Forb. tid: 2 minutter
Antal: 1 cocktail
Forfatter: Ginbisse

Ingredienser

  • 5 centiliter Gin jeg brugte Bergslagens Organic Gin
  • 2.5 centiliter Citronsaft
  • 2.5 centiliter Sukkersirup
  • Basilikumblade 5 - 10 stk.
  • Tonic til at toppe op med - jeg brugte Three Cents Aegean Tonic

Sådan gør du

    1. Find en shaker og kom gin, citronsaft, sukkersirup og basilikumblade heri.
    2. Tilføj også godt med isterninger.
    3. Shake det godt igennem.
    4. Find en lowball glas (eller et andet lavt glas) med is og brug en finestrainer til at hælde indholdet fra shakeren over i glasset. Hvis du ikke har en finestrainer, skal du bare sikre dig, at det kun er væsken, der kommer med over i glasset.
    5. Top glasset op med tonicvand og læg eventuelt et par friske balikumblade på toppen til pynt.
    6. Servér!

Om forfatteren


Gin entusiast med en svaghed for gin&tonic samt cocktails!

Følg mig på Instagram.