Opskrift på friteret æggeblomme
Æggeblommer er noget af de mest cremede, fede og lækre man kan opstøve af råvarer. Ved hjælp af sous vide/vandbad teknikken tilbereder vi det, så det er blødt og cremet inden i, men samtidig hårdt nok på ydersiden til at det kan paneres og friteres.

Friteret æggeblomme
Ingredienser
- 4 stk. Æg
- 2 spsk. Rasp Kan erstattes af Panko
- 2 spsk. Hvedemel
- Krydderier Salt og peber
Sådan gør du
- Tilbered de 4 æg i sous vide/vandbad i 60 minutter ved 64 grader.
Tag dem op og læg dem straks i iskoldt vand i 10 minutter. Del det sidste æg i hhv. hviden og blommen. Hviden skal du ikke bruge, men den kan du bruge en anden dag til f.eks. marengs. Bland salt og peber i melet og læg det på en lille tallerken. Det samme gør du ved raspen og blommen.
Slå æggenes skal forsigtigt i stykker og skyl hviden væk med lidt vand. Rul derefter forsigtigt blommen i melet og derefter i det piskede æggeblomme og derefter i raspen. Friter det i 190 grader varmt olie i enten en gryde eller frituregryde til de er gyldne (max. 2 minutter).