Opskrift på fransk brød
Brødet har en lækkert sprød og tyk skorpe og bages med smør i dejen. Det giver en fyldig smag og en god konsistens.
Fordejen er med til at øge brødets holdbarhed, så det holder sig friskt i flere dage. Det egner sig som tilbehør til alle former for simreretter og som tilbehør til f.eks. tapas.

Fransk brød
Ingredienser
- 1 gram Gær
- 3 deciliter Vand koldt
- 450 gram Hvedemel eller fransk hvedemel type 55
- Olie smagsneutral, til pensling
- 5 gram Gær
- 1 deciliter Vand koldt
- 100 gram Tipo 00
- 100 gram Fuldkornshvedemel
- 30 gram Smør blødt
- 10 gram Salt
Sådan gør du
Dag 1 - Fordej:
Smuldr gæren i en skål eller dejfad. Opløs gæren i vandet og tilføj hvedemelet. Ælt kort dejen til en ensartet dej. Pensl dejens overflade med lidt olie og lad den hæve tildækket på køkkenbordet til næste dag.
Dag 2 - Dej:
Smuldr gæren i en skål. Tilsæt gæren og opløs den i væsken. Tilføj fordejen og de øvrige ingredienser og ælt til en fast, smidig og ensartet dej. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i cirka 1 time. Slå forsigtigt dejen op til et cigarformet brød. Snit dejen med en skarp kniv eller et barberblad og lad brødet efterhæve i 1-2 timer. Drys overfladen godt med mel. Bag brødet ved 250 grader varmluft i 10 minutter og derefter ved 200 grader varmluft i 20 minutter.