Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Fransk brød

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

22. oktober 2018

Opskrift på fransk brød

Brødet har en lækkert sprød og tyk skorpe og bages med smør i dejen. Det giver en fyldig smag og en god konsistens.

Fordejen er med til at øge brødets holdbarhed, så det holder sig friskt i flere dage. Det egner sig som tilbehør til alle former for simreretter og som tilbehør til f.eks. tapas.


Antal: 1 brød

Fransk brød

Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 1 day
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 1 gram Gær
  • 3 deciliter Vand koldt
  • 450 gram Hvedemel eller fransk hvedemel type 55
  • Olie smagsneutral, til pensling
  • 5 gram Gær
  • 1 deciliter Vand koldt
  • 100 gram Tipo 00
  • 100 gram Fuldkornshvedemel
  • 30 gram Smør blødt
  • 10 gram Salt

Sådan gør du

  • Dag 1 - Fordej:

    Smuldr gæren i en skål eller dejfad.
    Opløs gæren i vandet og tilføj hvedemelet.
    Ælt kort dejen til en ensartet dej.
    Pensl dejens overflade med lidt olie og lad den hæve tildækket på køkkenbordet til næste dag.
     

    Dag 2 - Dej:

    Smuldr gæren i en skål.
    Tilsæt gæren og opløs den i væsken.
    Tilføj fordejen og de øvrige ingredienser og ælt til en fast, smidig og ensartet dej.
    Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i cirka 1 time.
    Slå forsigtigt dejen op til et cigarformet brød.
    Snit dejen med en skarp kniv eller et barberblad og lad brødet efterhæve i 1-2 timer.
    Drys overfladen godt med mel.
    Bag brødet ved 250 grader varmluft i 10 minutter og derefter ved 200 grader varmluft i 20 minutter.
    Fransk brød
    Fransk brød