x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Fødselsdagskage

RIKKE KRAG | 12. november 2018

Her er opskriften på min datters fødselsdagskage. Det er en chokoladekage og en chokolade/kanelcreme, der er pyntet med en smørcrem


Fødselsdagskage

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time 20 minutter
Antal: 1 kage
Forfatter: Rikke Krag

Ingredienser

  • 6 spsk. Kakao
  • 250 gram Hvedemel
  • 300 gram Sukker
  • 1 tsk. Natron
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 pinch Salt
  • 2 stk. Æg
  • 150 gram Smør Smeltet
  • 0.5 deciliter Mælk
  • 300 gram Flormelis
  • 2 spsk. Kakao
  • 2 spsk. Smør Blødt
  • 1 tsk. Kanel
  • Mælk
  • 250 gram Smør Blødt
  • 500 gram Flormelis
  • Vaniljeessens Efter smag

Sådan gør du

  • Chokoladekagen:

    Start med at blande de tørre ingredienser; kakao, hvedemel, sukker, natron, bagepulver og salt i en skål.
    Tilsæt æggene under piskning et ad gangen og herefter smørret. Til sidst kommes mælken i. Mængden varierer lidt afhængig af vejret (luftfugtiheden). Så kom en smule i ad gangen indtil du er tilfreds med konsistensen. Den skal være lind og en smule sej.
    Kog kagendejen i en prinsesse bageform og bag den ved 170 grader (almindelig ovn) i cirka 30 minutter.
    Lad den køle af bagefter.
     

    Kakao/kanelcreme: 

    Bland flormelis, kakao og kanel i en skål. Tilsæt det bløde smør under piskning, så det klumper.
    Til sidst kommes en smule mælk i til du har den rette konsistens.
     

    Smørcreme:

    Pisk smørret i en skål, indtil det er luftigt.
    Kom løbende flormelis i under piskning og bliv ved indtil cremen er glat. Til sidst kommes vaniljeessensen i og den skal bare omrøres i cremen.
    Kom cremen i en sprøjtepose med et tyl efter eftet valg.
     

    Samling af kagen:

    Fordel kakao/kanelcremen henover chokoladekagen.
    Lav mønstre efter eget valg med smørcremen og kagen er klar til servering.
    Jeg pyntede min med en barbiedukke (fra sættet) og stjerner - men det er kun fantasien der sætter grænser.
    Fødselsdagskage

Noter

Kageformen er købt her hos Bagetid.dk.

Om forfatteren