Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Foccacia med semi-dried tomater

Anne MetteAnne Mette Autzen

Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!

7. september 2018
Hjemmebagt foccacia-brød med et tvist i form af semi-dried tomater og rosmarin. Har du lavet dine egne semi-dried tomater, så brug dem i opskriften.? Du vil opdage, at de tilfører brødet et særdeles velsmagende og let sødt element.

Opskrift på foccacia med semi-dried tomater

Hjemmebagt foccacia-brød med et tvist i form af semi-dried tomater og rosmarin.

Har du lavet dine egne semi-dried tomater, så brug dem i opskriften. Du vil opdage, at de tilfører brødet et særdeles velsmagende og let sødt element.


Antal: 1 brød

Foccacia med semi-dried tomater

Hjemmebagt foccacia-brød med et tvist i form af semi-dried tomater og rosmarin. Har du lavet dine egne semi-dried tomater, så brug dem i opskriften.? Du vil opdage, at de tilfører brødet et særdeles velsmagende og let sødt element.
Forfatter: Anne Mette Autzen
Ret: Bagning
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 2 timer 30 minutter
Tilb. tid: 25 minutter

Ingredienser

  • 0.5 pakke Gær svarer til 25 gram
  • 3 deciliter Vand lunkent
  • 0.5 deciliter Olivenolie
  • 500 gram Tipo 00
  • 10 gram Flagesalt

Topping

  • 5 stk. Rosmarin friske kviste
  • 1 deciliter Olivenolie
  • Tomater semi-dried tomater

Sådan gør du

  • Smuldr gæren i en skål og tilsæt lunkent vand.
  • Tilsæt olivenolie og rør, til gæren er opløst.
  • Tilsæt mel og rør dejen grundigt sammen (cirka 10 minutter), til den har en blød og klistret konsistens.
  • Læg et fugtigt klæde over skålen og lad dejen hæve i 1 1/2 time.
  • Smør en firkantet bageform godt med olie.
  • Fordel dejen i formen - sørg for, at den når helt ud til kanterne. 
  • Prik fordybninger i dejen med fingrene.
  • Pluk nålene af rosmarinkvistene.
  • Fordel olivenolie, flagesalt, rosmarinnåle og semi-dried tomater over over dejen.
  • Lad brødet efterhæve i 1 time.
  • Bag det i cirka 25 minutter ved 220 grader uden varmluft, til brødet er gyldent og gennembagt.