Opskrift på foccacia med semi-dried tomater
Hjemmebagt foccacia-brød med et tvist i form af semi-dried tomater og rosmarin.
Har du lavet dine egne semi-dried tomater, så brug dem i opskriften. Du vil opdage, at de tilfører brødet et særdeles velsmagende og let sødt element.
Foccacia med semi-dried tomater
Ingredienser
- 0.5 pakke Gær svarer til 25 gram
- 3 deciliter Vand lunkent
- 0.5 deciliter Olivenolie
- 500 gram Tipo 00
- 10 gram Flagesalt
Topping
- 5 stk. Rosmarin friske kviste
- 1 deciliter Olivenolie
- Tomater semi-dried tomater
Sådan gør du
- Smuldr gæren i en skål og tilsæt lunkent vand.
- Tilsæt olivenolie og rør, til gæren er opløst.
- Tilsæt mel og rør dejen grundigt sammen (cirka 10 minutter), til den har en blød og klistret konsistens.
- Læg et fugtigt klæde over skålen og lad dejen hæve i 1 1/2 time.
- Smør en firkantet bageform godt med olie.
- Fordel dejen i formen - sørg for, at den når helt ud til kanterne.
- Prik fordybninger i dejen med fingrene.
- Pluk nålene af rosmarinkvistene.
- Fordel olivenolie, flagesalt, rosmarinnåle og semi-dried tomater over over dejen.
- Lad brødet efterhæve i 1 time.
- Bag det i cirka 25 minutter ved 220 grader uden varmluft, til brødet er gyldent og gennembagt.