x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Foccacia med semi-dried tomater

ANNE METTE AUTZEN | 7. september 2018

Hjemmebagt foccacia-brød med et tvist i form af semi-dried tomater og rosmarin.

Har du lavet dine egne semi-dried tomater, så brug dem i opskriften. Du vil opdage, at de tilfører brødet et særdeles velsmagende og let sødt element.


Foccacia med semi-dried tomater

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Bagning, Brød, Italien, Tilbehør, tomater
Forb. tid: 2 timer 30 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 1 brød
Forfatter: Anne Mette Autzen

Ingredienser

  • 0.5 package Gær svarer til 25 gram
  • 3 deciliter Vand lunkent
  • 0.5 deciliter Olivenolie
  • 500 gram Tipo 00
  • 10 gram Flagesalt
  • 5 stk. Rosmarin friske kviste
  • 1 deciliter Olivenolie
  • Tomater semi-dried tomater

Sådan gør du

  • Smuldr gæren i en skål og tilsæt lunkent vand.
    Tilsæt olivenolie og rør, til gæren er opløst.
    Tilsæt mel og rør dejen grundigt sammen (cirka 10 minutter), til den har en blød og klistret konsistens.
    Læg et fugtigt klæde over skålen og lad dejen hæve i 1 1/2 time.
    Smør en firkantet bageform godt med olie.
    Fordel dejen i formen - sørg for, at den når helt ud til kanterne. 
    Prik fordybninger i dejen med fingrene.
    Pluk nålene af rosmarinkvistene.
    Fordel olivenolie, flagesalt, rosmarinnåle og semi-dried tomater over over dejen.
    Lad brødet efterhæve i 1 time.
    Bag det i cirka 25 minutter ved 220 grader uden varmluft, til brødet er gyldent og gennembagt.   
    Foccacia med semi-dried tomater

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!