ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Fladbrød

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 11. oktober 2018
Fladbrød bruges til f.eks. shawarma, falafler, tortillas, quesedilla eller bare wraps. De smager også godt med et fyld af salat, laks og dressing. Brødene smager også skønt som tilbehør til f.eks. supper, og de er tilmed hurtige og nemme at bage.

Fladbrød bruges til f.eks. shawarma, falafler, tortillas, quesedilla eller bare wraps. De smager også godt med et fyld af salat, laks og dressing.

Brødene smager også skønt som tilbehør til f.eks. supper, og de er tilmed hurtige og nemme at bage.


Fladbrød

Fladbrød bruges til f.eks. shawarma, falafler, tortillas, quesedilla eller bare wraps. De smager også godt med et fyld af salat, laks og dressing. Brødene smager også skønt som tilbehør til f.eks. supper, og de er tilmed hurtige og nemme at bage.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Bagning, Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 16 stk.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 4 deciliter Vand
  • 0.5 spsk. Salt flagesalt
  • 150 gram Tipo 00 kan erstattes af alm. hvedemel
  • 0.5 pakke Gær 25 gram
  • 450 gram Hvedemel
  • Hvedemel til æltning og udrulning

Sådan gør du

  • Start med at smuldre gæren i en skål og bland den med vand og salt.
  • Pisk med et håndpiskeris, til gæren er opløst.
  • Tilsæt mel og rør dejen grundigt sammen.
  • Ælt dejen i cirka 8 minutter, den må godt være lidt fugtig, men skal slippe skålen. Tilsæt mere mel, hvis den føles for våd.
  • Lad dejen hæve i 45 minutter under et klæde. 
  • Del dejen op i 12-16 boller.
  • Rul hver bolle ud til et rundt fladbrød med en tykkelse på et par millimeter. Brug rigeligt med mel, så dejen ikke hænger fast på bordet.
  • Opvarm en jernpande - det giver det bedste resultat, men du kan naturligvis også bruge en almindelig stegepande. 
  • Bag fladbrødene på den meget varme pande (uden fedtstof) i cirka 30 sekunder på hver side. uden fedtstof. Skru varmen så højt op, den kan komme, så bliver brødene bedst.
  • Når du lægger fladbrødet på panden, kan du med det samme se, at det lynbager, da der fremkommer store luftlommer, som så bliver slået ned igen, når man vender brødet. Luftlommerne er med til at give brødene den rigtige konsistens.
  • Server brødene straks efter, de er bagt. De kan også fryses, men gør det straks efter bagningen.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.