Fladbrød

Fladbrød

20 min
25 min
9  Stk
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Lækre lune fladbrød, perfekte når tiden er knap. Skal kun hæve i 15 minutter. Skønne til fx tomatsuppe eller hummus. En klassiker i det mellemøstlige køkken
Om opskriften
Beskrivelse

Lækre lune fladbrød, lige til at servere til aftensmaden! De er perfekte, hvis tiden er knap - de skal nemlig kun hæve i et kvarter. Så hvis du har vand, mel, gær og salt, så har du ingredienserne til et supergodt madbrød, der er klar på bare 45 minutter.

Fladbrød

Fladbrød

Fladbrød er virkelig skønne og lækre madbrød, der er en meget vigtig del af det mellemøstlige køkken. Det kan sammenlignes med danskernes forhold til kartofler og rugbrød - eller italienernes forhold til pasta.

Fladbrød

Fladbrød kan både bages i ovnen, steges på panden i olie og tilberedes på grillen, men her har jeg bare smidt dem på en tør, varm pande. Fladbrød kan variere fra under end 1 millimeter til et par centimeter i tykkelsen. Her har jeg lavet dem cirka 2 millimeter tykke.

Denne opskrift er endnu ikke fejlet for mig, og så passer brødene supergodt sammen med en god tomatsuppe.

 

Fladbrød opskrift

Ingredienser
2 dl Vand (Lunkent)
1 tsk Groft salt
3 g Gær (Cirka, blot som en ært i størrelse)
350 g Mel (Cirka 350 g afhængig af meltype)
Vejledning
  1. Opløs gæren i vandet.. 

  2. Kom lidt mel i og tilsæt salt.

  3. Rør melet i lidt ad gangen og ælt dejen kort, til den er lind og let.

  4. Del dejen i 9 stykker og rul til kugler.

  5. Lad dem hæve i små 15 minutter under et viskestykke. Hvis der er tid, så lad dejen hæve i 30 minutter.

  6. Varm en stor pande op til middelhøj varme og rul dejen ud til flade brød i en tykkelse på cirka 2 millimeter. 

  7. Bag hvert brød på panden i cirka 2 - 3 minutter på hver side cirka.

  8. Pak de færdigbagte fladbrød ind i et viskestykke for at holde dem lækre og bløde, mens du laver de resterende fladbrød.

 

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier