Opskrift på fennikelsalat
Nem, lækker og hurtig salat med æble, fennikel og spidskål.
Salaten er især god til fjerkræ og fisk.

Antal: Portioner
Fennikelsalat
Ingredienser
- 0.5 stk. fennikel
- 0.5 stk. Æbler
- 0.25 stk. Spidskål 1/3, hvis kålet er lille. Kan sagtens erstattes af andet salat.
- Olivenolie
- Citronsaft
- Salt Fra kværn
- Peber Fra kværn
Sådan gør du
- Jeg foretrækker min fennikel og æble i små stykker, så jeg bruger altid et mandolinjern til at snitte det med. Jeg bruger typisk funktionen hvor man kan få tynde strimler til både min fennikel og æblerne. Det synes jeg giver den bedste konsistens. Skær både æblerne og din fennikel på den måde og kom dem i en skål. Fjern strimmelfunktion og skær din spidskål (eller anden salat) i tynde skiver. Kom det i skålen. Bland olivenolie, citronsaft, salt og peber i en anden skål og vend det i salaten. Lad den trække i 5-10 minutter og den er klar til servering.