x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Fennikelsalat

PER ASMUSSEN | 28. januar 2019

Nem, lækker og hurtig salat med æble, fennikel og spidskål.

Salaten er især god til fjerkræ og fisk.


Fennikelsalat

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Salat
Forb. tid: 10 minutter
Antal: 2 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 0.5 stk. fennikel
  • 0.5 stk. Æbler
  • 0.25 stk. Spidskål 1/3, hvis kålet er lille. Kan sagtens erstattes af andet salat.
  • Olivenolie
  • Citronsaft
  • Salt Fra kværn
  • Peber Fra kværn

Sådan gør du

  • Jeg foretrækker min fennikel og æble i små stykker, så jeg bruger altid et mandolinjern til at snitte det med.
    Jeg bruger typisk funktionen hvor man kan få tynde strimler til både min fennikel og æblerne. Det synes jeg giver den bedste konsistens.
    Skær både æblerne og din fennikel på den måde og kom dem i en skål.
    Fjern strimmelfunktion og skær din spidskål (eller anden salat) i tynde skiver.
    Kom det i skålen.
    Bland olivenolie, citronsaft, salt og peber i en anden skål og vend det i salaten.
    Lad den trække i 5-10 minutter og den er klar til servering.
    Fennikelsalat

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.