Opskrift på fastelavnsboller (vandbakkelse)
Dejlig og lækker opskrift på fastelavnsboller lavet af vandbakkelse.
Opskriften er til dig der godt kan lide en luftig vandbakkelse sammen med en fed flødecreme og lidt luksus på toppen i form af guldstøv.

Fastelavnsboller (vandbakkelse)
Ingredienser
Vandbakkelse
- 2.5 deciliter Vand
- 125 gram Margarine
- 125 gram Hvedemel
- 1 knivspids Salt
- 1 tsk. Sukker
- 5 stk. Æg
Pyntning
- 1 spsk. Flødeskum
- 1 spsk. Vaniljecreme
- Flormelis Til glasur
- Kakao Til glasur
- Vand Til glasur
- Guldstøv
Sådan gør du
Vandbakkelse
- Smelt margarinen sammen med vandet i en gryde. Pisk æggene sammen i mellemtiden. Tag gryden af blusset og hæld melet i blandingen. Pisk hårdt (gerne med en el-pisker) indtil dejen slipper siden af gryden.' Tilsæt sukker og salt under stadig kraftig piskning. Til sidst kommes lidt æg i ad gangen indtil den har den rette konsistens. Beklæd en bageplade med bagepapir og brug en spiseske til at sætte dejen på pladen. Der skal være cirka otte lige store fastelavnsboller, så sørg for at der er lidt mellemrum i mellem dem. Bag dem ved 200 grader (almindelig ovn) i midten af ovnen i alt fra 30-40 min., afhængig af hvordan din ovn varmer. De skal være let gyldne når de er klar. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle på en rist.
Pyntning
- De afkølede vandbakkelser klipper jeg toppen af og fylder/pynter med nedenstående: Jeg bruger en blanding af lige så meget flødeskum og vaniljecreme. Begge dele har jeg fra denne opskrift. Glasuren består af flormelis og kakaopulver rørt sammen med en ske i en lille skål. Der blev tilsat en smule vand under kraftig piskning, indtil den havde en god og tyk konsistens. Vaniljecreme og flødeskum kom ind i min fastelavnsboller og toppen blev lagt på igen. Toppen blev herefter smurt med glasur og drysset med guldstøv. Velbekomme.