x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Efterårsgalette med æbler, makroner og flødecreme

HENRIETTE KRISTIANSEN | 24. oktober 2019

Mangler du et kageprojekt til den nye uge…?

Så snakker vi altså seriøst lækker efterårskage lige her…! ???

Haverne bugner af æbler lige nu og det skal udnyttes!

Her er syrlige æbler brugt i en super sprød tærte – ovenpå en sød og snasket bund, toppet med knasende makroner og nødder og så liiige toppet med lidt flødecreme… mums!

Ideen til denne slags tærte fik jeg fra skønne @groedgrisen, der lavede den i en sommerudgave med bær… ??

Her har jeg freestylet lidt og gjort den efterårsvenlig og det smager altså så godt! ???

Håber I blir lige så begejstrede som jeg ☺️

Efterårsgalette med æbler, makroner og flødecreme


Efterårsgalette med æbler, makroner og flødecreme

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Henriette Kristiansen

Ingredienser

Tærtedej

  • 150 gram Hvedemel
  • 50 gram Rugmel
  • 50 gram Mandler finthakkede mandler/nødder
  • 75 gram Sukker
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 100 gram Smør stuetempereret
  • 1 stk. Æg

Fyld

  • 50 gram Smør
  • 50 gram Brun farin
  • 25 gram Sukker
  • 1 tsk. Kanel
  • 2 stk. Æbler store og syrlige
  • Makroner 1 håndfuld knuste
  • 15 gram nødder hakkede mandler/nødder

Pensling

  • 1 stk. Æg sammenpisket
  • 1 spsk. Perlesukker
  • 0.5 tsk. Kanel

Flødecreme til servering

  • 1 deciliter Flødeskum
  • 0.5 deciliter Yoghurt naturel
  • 1 spsk. Flormelis
  • 1 tsk. Vaniljesukker

Sådan gør du

  • Start med bunden.
    Rør mel, rugmel, mandler/nødder og sukker sammen i en skål.
    Tilsæt smør og æg og saml dejen ved at ælte den på bordet.
    Tril den ud til en cirkel med kagerulle, 4-5 mm tyk og placer den på en bageplade med bagepapir.
     
    Nu til fyldet:
    Rør smør, farin og sukker sammen med håndmixer til samlet remonce masse.
    Smør remoncen ud på bunden, men lad ca 5 cm kant være fri hele vejen rundt.
    Skær æblerne i både og fordel dem på remoncen.
    Drys knuste makroner og hakkede nødder/mandler ovenpå æblerne.
    Fold nu kanten på tærten lidt ind over fyldet og tryk den let ned, så den forbliver samlet.
    Pensl kanten med æg og drys perlesukker og kanel på.
    Lad tærten hvile 30 min på køl.
    Tænd imens ovnen på 225 grader og lad den blive varm.
    Bag kagen 10 min ved 225 grader og skru derefter ned på 150 grader og bag kagen 20 min mere.
    Tag tærten ud og lad den li sætte sig, mens du pisker fløden til skum og vender yoghurt, flormelis og vanillesukker i.
    Server lun med din flødecreme ?

Noter

Tip: Smager også skønt med vanilleis eller creme fraiche.

Om forfatteren


Instragram madblogger (henriette_ak)

Følg mig på Instagram her.