
Opskrift på dukkah
Her har vi en lækker opskrift på den arabiske krydderiblanding “dukkah”, der kan bruges i gryderetter, til salater eller sammen med brød.
Vi har opskriften fra bogen “Nødder”, hvor forfatterne Martin Kreutzer & Sandra Pugliese siger følgende om opskriften:
I Egypten serveres dukkah traditionelt med lidt brød og olie som en let snack, vi kender bedre krydderiblandingen som noget, vi serverer på grillet kød eller fisk. Personligt bruger jeg det til lidt af hvert, både på ristet brød med lidt olie, evt. gnedet med lidt hvidløg, til kylling, fisk og grillede grøntsager.

Dukkah
Ingredienser
- 1 deciliter Hasselnødder
- 1 deciliter Sesamfrø
- 4 tsk. Korianderfrø
- 2 tsk. Spidskommen Knust
- 0.5 tsk. Gurkemeje
- 1.2 tsk. Kanel efter smag
- Salt Himalayasalt - efter smag
Sådan gør du
- Rist alle ingredienserne hver for sig i en forvarmet ovn ved 175 °C i 5-15 minutter.
- Pas på de ikke brænder på.
- Hasselnødderne skal have 15 minutter, sesamfrø 8-10 minutter og krydderierne 5-10 minutter.
- Du kan sagtens have flere i ovnen på én gang ved at fordele dem hver for sig på 1-2 bageplader beklædt med bagepapir.
- Nogle af tingene kan du også komme i et ildfast fad.
- Korianderfrø og spidskommen kan du riste sammen, det samme med gurkemeje og kanel.
- Når alt er ristet, blender du det helt fint på en blender, foodprocessor, minihakker eller kaffemølle.
- Pas på du ikke blender for længe, så det begynder at blive olieret.