x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Dukkah krydderiblanding

FOOD_BY_CHRISNOS | 7. september 2021

Hvem der?…

Dukkah…

Dukkah hvem?…

Dukkah sige lige hvad du vil….

Dukkah, skøn krydderiblanding fra det gamle Egypten. Passer perfekt til de lidt koldere måneder og efterårets grøntsager, kød og fisk.

Vil du have opskriften så hytten dufter? Så se med her:


Dukkah krydderiblanding

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: mellemøsten
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 1 portion
Forfatter: Food_by_chrisnos

Ingredienser

Dukkah

  • 75 gram nødder macadamia
  • 75 gram Mandler
  • 115 gram Sesamfrø
  • 1 spsk. Spidskommen hel
  • 1 spsk. Korianderfrø
  • 2 tsk. Salt
  • 1.5 tsk. Røget paprika
  • 1 tsk. Krydderier Piment d'Espelette
  • Krydderier ekstra Piment d'Espelette eller cayennepeber, hvis du er til det lidt mere spicy

Sådan gør du

  • Macadamia nødder og mandler ristes i ovnen ved 185 grader til de er gyldne.
    Sesamfrø ristes gyldne på panden.
    Rist de hele spidskommen og korianderfrø på panden.
    Køl det hele ned.
    Derefter stødes det hele i en morter, eller køres groft på en minihakker.
    Tilsæt salt, røget paprika og piment D’espelette.
    Justér selv med ekstra piment D’espelette eller cayennepeber, hvis du er til det lidt mere spicy.
    Opbevares i en lufttæt beholder.
    Smager også lækkert i dips, olier og dressinger. 

Om forfatteren


Christina er uddannet kok og er 37 år. Hun elsker at nørde i alle retninger, men der er også plads til down to earth kokkerier. Christina er vild med at dele ud af tips, tricks og ideer fra kokkeverdenen.

Følg mig på Instagram her.