x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Dry Martini

LINDHARDT OG RINGHOF | 1. oktober 2020

Opskrift på den klassiske cocktail: Dry Martini. Den indeholder gin og vermouth og vi kender den selvfølgelig alle fra især James Bond.

Vi har opskriften fra bogen: “Ikoniske cocktails“, skrevet af Jesper Schmidt. Han skriver følgende om den:

“Uden tvivl en af de mest sofistikerede cocktails i verden og udødeliggjort af en lang række kendte personligheder gennem historien bl.a. forfatteren Ernest Hemingway og ikke mindst Agent 007. En ægte Dry Martini skal dog for alt i verden røres og ikke shakes, som agenten ellers påstår, for hvis den shakes, bliver den tåget, og isen opløser sig alt for hurtigt! Ingen ved med sikkerhed, hvornår Martinien opstod, men meget tyder på, at den version, vi kender i dag, opstod i 1922, og Dry Martini er absolut stadig en elegant og stilsikker cocktail med historisk vingesus. Martini kan enten serveres ”dry” som her med lidt eller ingen vermouth, ”wet” med mere vermouth eller ”dirty” med olivenlage, og smagen kan beskrives som en skarp, kold isterning med et hint af nåleskov.”


Dry Martini

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 2 minutter
Antal: 1 drink
Forfatter: Lindhardt og Ringhof

Ingredienser

  • 6 centiliter Gin Boatyard Double Gin
  • 0.5 centiliter Vermouth Freimeister Kollektiv X-tra Dry Vermouth
  • 15 stk. Isterninger op til 20 stk.
  • Bitter 2 dråber Scrappy’s Bitters Orange
  • Citron usprøjtet
  • oliven grøn

Sådan gør du

  • Opskriften kræver lidt grej, hvis du vil lave den helt korrekt:
    • martiniglas (afkølet)
    • jigger
    • barske
    • mixerglas
    • strainer
    • tyndskræller
    • evt. tandstik
    Kom gin, vermouth og isterninger i et mixerglas.
    Rør godt rundt, til mixerglasset er dugget, og ingredienserne er kolde.
    Sigt op i et glas, og giv Martinien et par dråber bitters.
    Pynt med en strimmel citronskal og en enkelt oliven.

Om forfatteren


Forlaget Lindhardt og Ringhof

Foto: Line Falck Christensen

Ikoniske cocktails

Bogen kan købes her.