Opskrift på donuts med sukker
Når du lukker øjnene og tager en bid af de her lækre, bløde og fyldige DONUTS, så får du én stor mundfuld kærlighed.
Solskin til maven og sommer til sindet.
Smukke – Gyldne DONUTS vendt i sukker – spises lune og helst i uforskammet store mængder.
Opskriften kan bliver din – Du kan finde den lige her under, så du kan glæde dem du holder af med noget lækkert.
De her DONUTS, bliver din nye afhængighed. Er du på?

Donuts med sukker
Ingredienser
Donuts
- 25 gram Gær
- 2.5 deciliter Sødmælk stuetempereret
- 1 deciliter Rørsukker
- 1 stk. Æg stuetempereret
- 75 gram Smør blødt, i tern
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 7 gram Salt
- 7.5 deciliter Hvedemel beregn 0,5 dl ekstra hvis dejen ikke har sat sig
Desuden
- 1.5 liter Olie neutral, til stegningen
- Sukker til at vende dem i
Sådan gør du
- Lun mælken i en gryde, den skal kun lige varmes op. og kom derefter mælken i en ren skål eller i skålen til din røremaskine. Bland gæren i så den opløses. Bland resten af ingredienser i og ælt din dej i 10 minutter på mellemstyrke på din røremaskine. Når dejen slipper er den perfekt. Du skal kunne tage ved den. Hvis du bruger hænderne kræver den nogle gode muller (her kan du eventuelt tilføje de sidste 0,5 dl mel, hvis du ikke har brugt nok). Dejen bliver helt let, blank og lækker og nem at håndtere. Rul dejen ud på et meldrysset bord til den er ca. 1 ½ cm i højden. Stik dine donuts ud med en udstikker og stik derefter hullerne ud med en mindre udstikker, jeg brugte enden på en sprøjtetyl. Læg dem på en bageplade med bagepapir og kom et viskestykke over og lad dem hæve i 3 timer, til de er hævet til dobbeltstørrelse. Varm olien op i en stor gryde til den er 170 grader varm (brug et termometer til at måle). Kom forsigtigt donuts i gryden – du kan lave 2-3 ad gangen afhængig af pladsen. De skal have noget plads. Hver donuts vendes undervejs i olien med en ske og skal have ca. 1-2 minutter på hver side. Tag de færdige donuts op med en hulske og lad dem dryppe af på en rist eller på køkkenrulle på en bakke. Vend dem herefter i sukker og lad dem køle lidt af. Hvis de skal pyntes med glasur, skal du lade dem køle helt af. Velbekomme.