Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Dildicious – cocktail med akvavit, dild og hyldeblomst

Thomas NielsenThomas Tranegaard Nielsen
   

Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært i GastroFuns TV-køkken, samt medejer og del af redaktionen her på siden. Du kan også se ham i MasterChef 2021.

17. september 2021
Her er der brugt en kombination af hyldeblomst, dild og agurker, da de smage altid går godt sammen. Hyldeblomstlikøren matcher akvavitten rigtig godt og du får en fyldig og rund cocktail, der kan bruges fra alt som velkomstdrink til en varm sommerdag på terassen.

Opskrift på dildicious – cocktail med akvavit, dild og hyldeblomst

Lækker og frisk cocktail med masser af gode smage.

Her er der brugt en kombination af hyldeblomst, dild og agurker, da de smage altid går godt sammen. Hyldeblomstlikøren matcher akvavitten rigtig godt og du får en fyldig og rund cocktail, der kan bruges fra alt som velkomstdrink til en varm sommerdag på terassen.

I mit arbejde med GastroFun PREMIUM er jeg så heldig at møde dygtige madprofiler og her er jeg blevet undervist af Burak Morali, der har været bartender i 20 år og bl.a. fået en 3. plads ved DM i Cocktails med denne cocktail.


Antal: 1 cocktail

Dildicious - cocktail med akvavit, dild og hyldeblomst

Her er der brugt en kombination af hyldeblomst, dild og agurker, da de smage altid går godt sammen. Hyldeblomstlikøren matcher akvavitten rigtig godt og du får en fyldig og rund cocktail, der kan bruges fra alt som velkomstdrink til en varm sommerdag på terassen.
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen
Ret: Drinks
Køkken: Dansk
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 1 minute

Ingredienser

Dildicious - cocktail med akvavit, dild og hyldeblomst

  • 3.5 centiliter akvavit Aalborg Jubilæums Akvavit 40%
  • 2 centiliter Likør Hyldeblomstlikør
  • 5 skiver Agurk
  • 3 centiliter Hvidvin Chardonnay, skal gerne være lidt tør
  • 2 centiliter Sukkersirup
  • 1 stk. æggehvider
  • 2 centiliter Citronsaft cirka 1/2 citron
  • Dild frisk, cirka 1 håndfuld

Sådan gør du

  • Start med at komme akvavit og hyldeblomstlikør i en shaker.
  • Skær tynde skiver af agurken og kom det i shakeren. Brug f.eks. en y-skræller til det.
  • Kom herefter hvidvin og sukkersirup i shakeren.
  • Til sidst tilsættes æggehviden, citronsaft og dild.
  • Sæt låget på shakeren og "dry-shake" den - dvs. den skal rystes uden is i. Det gør man altid hvis man bruger æggehvider, da kulden vil sørge for at æggehviderne ikke kan mikses med de andre ingredienser.
  • Tag låget af, fyld shakeren med isterninger, låget på igen og ryst godt og grundigt.
  • Kom isterninger i et glas og hæld din cocktail igennem en sigte inden den kommer i glasset. Så får du ingen klumper fra dilden eller agurker med.
  • Skær endnu en tynd skive fra agurken som du skal bruge til pynt. Rul den sammen på en tandstik og sæt den ovenpå glasset. Pynt evt. med lidt dild ovenpå.
  • Skål.