Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Det perfekte blødkogte æg

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

9. november 2020

Opskrift på det perfekte blødkogte æg

Her er mit bud på det perfekte blødkogte æg. Faktisk kan man argumentere for at det ikke er kogt, men mere om det senere.

Det er tilberedt nænsomt og langsomt og giver et fast æggehvide med en blød og flydende æggeblomme – præcis som du vil have det.

Opskriften her et baseret på et M/L æg.

Det perfekte blødkogte æg


Antal: 2 personer

Det perfekte blødkogte æg

Forfatter: Per Asmussen
Tilb. tid: 6 minutter

Grej

Ingredienser

  • 2 stk. Æg M/L
  • Vand
  • Salt

Sådan gør du

  • Placer de to æg i en lille gryde.
    Dæk dem til med koldt vand og sæt låg på gryden.
    Skru op på maksimal varme på komfuret og sæt låg på.
    I det øjeblik vandet går i kog, tages gryden af blusset.
    Lad det stå og hvile i 6 minutter med låget på. Nu vil temperaturen falde til cirka 90 grader, hvilket er en perfekt temperatur at lave et blødkogt æg ved.
    Tag æggene op af vandet og skær toppene af.
    Drys salt på og server straks.