Opskrift på det perfekte blødkogte æg
Her er mit bud på det perfekte blødkogte æg. Faktisk kan man argumentere for at det ikke er kogt, men mere om det senere.
Det er tilberedt nænsomt og langsomt og giver et fast æggehvide med en blød og flydende æggeblomme – præcis som du vil have det.
Opskriften her et baseret på et M/L æg.
Det perfekte blødkogte æg
Grej
Ingredienser
- 2 stk. Æg M/L
- Vand
- Salt
Sådan gør du
- Placer de to æg i en lille gryde. Dæk dem til med koldt vand og sæt låg på gryden. Skru op på maksimal varme på komfuret og sæt låg på. I det øjeblik vandet går i kog, tages gryden af blusset. Lad det stå og hvile i 6 minutter med låget på. Nu vil temperaturen falde til cirka 90 grader, hvilket er en perfekt temperatur at lave et blødkogt æg ved. Tag æggene op af vandet og skær toppene af. Drys salt på og server straks.