
Opskrift på de bedste cookies med chokolade og hasselnødder
De her cookies har alt hvad jeg elsker ved en cookie! De er sprøde udenpå og perfekt chewy indeni. De er sådan lidt tykke i det og så har de små bomber af mørk chokolade og masser af knasende hasselnødder. De er sådan virkelig gode! Og chokolade og hasselnødder er jo bare altid et virkelig godt match.
Cookiesne er både nemme og hurtige at lave. Perfekte til uventede kaffegæster, til aftenhyggen, venindekomsammen eller selvforkælelse på sofaen. Pak dem evt. fint ind og brug dem som en personlig værtindegave – er sikker på, de falder i god jord

De bedste cookies med chokolade og hasselnødder
Ingredienser
- 75 gram Smør stuetempereret
- 100 gram Sukker
- 75 gram Brun farin
- 1 stk. Æg
- 150 gram Hvedemel
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 1/2 tsk. Natron
- 1/2 tsk. Bagepulver
- 100 gram Mørk chokolade grofthakket
- 50 gram Hasselnødder grofthakket
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Pisk smør, sukker og farin godt sammen – til det bliver let og luftigt.
- Pisk ægget i.
- Put alle øvrige ingredienser i skålen og pisk ved lav hastighed til du får en fast og sammenhængende dej.
- Sæt små kugler af dej (ca. på størrelse med valnødder) på en bageplade med bagepapir. De flyder ud, så lav gerne god afstand imellem.
- Bag ca. 8 min, tag dem ud og lad dem afkøle på bagerist. De bliver først helt sprøde, når de er afkølede.
- Server med et iskoldt glas mælk eller en god kop te/kaffe
Noter
