Opskrift på daiquiri
Den dejlige cubanske opskrift.
Vi har opskriften fra bogen: “Cocktailbogen – Klassikere og nye opskrifter” – skrevet af af Rasmus Greve Christiansen og illustreret af Toril Bækmark. Rasmus skriver følgende om opskriften:
Den klassiske daiquiri er muligvis min yndlings-cocktail. Ikke kun fordi den smager fantastisk, men lige så meget fordi den er et godt eksempel på den perfekte skabelon, når der skal laves friske cocktails.
Når du først finder balancen mellem det syrlige og det søde, så har du en opskrift, der kan bruges til uendeligt mange cocktails. Den oprindelige opskrift består af hvid rom, lime og sukker, men du kan bruge lige den rom, du har lyst til (selv den dyre flaske, du fik af svigerfar i julegave? – JA! Slå dig løs!).
Daiquiri
Ingredienser
- 6 centiliter Rom
- 3 centiliter Lime
- 2 centiliter Sukkersirup
- Isterninger
Sådan gør du
- Alle ingredienser rystes med masser af is.
- Finestraines over i et afkølet coupe- eller martiniglas.