x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Confiterede kartofler

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 28. marts 2019

Kartofler kan tilberedes på et hav af måder. I denne opskrift er de kommet i selskab med andelår, der giver dem en dejlig confiteret smag, et sprødt ydre og et blødt indre. 

I ovnen bliver kartoflerne nærmest confiteret i andetfedtet fra låret, i takt med at det tilberedes i oven. Da det hurtigt bliver fedt i fedt, er det vigtigt at servere det sammen med en salat, der spiller godt op imod de fede, salte smage.  

Her finder du opskriften på stegte andelår og confiterede kartofler med en frisk salat. 


Confiterede kartofler

No ratings yet
Udskriv Pin
Antal: 2 Portioner
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 4 stk. Bagekartofler
  • 1 spsk. Olie Til fadet
  • 3 clove Hvidløg
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og del dem i fire stykker. Det er en fordel hvis kartoffelstykkerne er til den store side.
    Kom kartoflerne op i et ildfastfad med olie, hvidløg, salt og peber.
    Vend rund i dem, til de alle er smurt ind i olie.
    I midten placerer du, i dette tilflælde, andelårene, som er med til at give kartoflerne den confiterede smag og udseende.
    Sæt fadet i oven på 175 grader i 75 minutter.
    Efter 30 minutter hælder du i bunden af fadet fedtet fra andelåret over kødet og kartoflerne. 
    Vend kartoflerne undervejs.
     
    Confiterede kartofler
    Confiterede kartofler
    Confiterede kartofler

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.