Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Chokoladepynt

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

30. december 2018

Opskrift på chokoladepynt

Chokolade smager dejligt og er god som pynt på kager og desserter. Det kan laves i en masse mønstre og som grene, blot det er tempereret korrekt.

Vi giver desuden et tip her til hvordan du lynhurtigt kan lave flotte mønstre med det dejlige chokolade.


Chokoladepynt

Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 2 minutter

Ingredienser

  • Mørk chokolade Temperet
  • Vand Koldt (gerne med isterninger i)

Sådan gør du

  • Start med at temperere dit chokolade. Er du ikke så sikker på metoderne over vandbad, med mikrobølgeovnen eller med 2/3 smeltet og resten i bagefter, så anbefaler vi sous vide metoden.
    Den kan du se opskriften på her.
    Hvis du har brugt vores opskrift, så skal du blot skære et lille hul i hjørnet af vakuumposen og bruge det til at sprøjte med. Hvis ikke, så kom din tempererede chokolade i en sprøjtepose med et lille tyl.
    Fyld en skål op med koldt vand og isterninger.
    Sprøjt din chokolade direkte ned i vandet i dit ønskede mønster, som vi har vist i videoen herunder:
    Efter cirka 30 sekunder er chokoladen stiv og det kan tages op og placeres det på en bagepapirsbeklædt bageplade.