Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Chokolade pavlova

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

9. april 2019
Weekend is here... Pavlova kage med chokomousse, friske bær og chokoladepynt...Disse choko-marengsbunde er sprøde udenpå og seje, fudgy indeni.. sammen med fløjsblød intens chokolademousse og friske bær

Opskrift på chokolade pavlova

Weekend is here… ?

Pavlova kage med chokomousse, friske bær og chokoladepynt…

Disse choko-marengsbunde er sprøde udenpå og seje, fudgy indeni.. sammen med fløjsblød intens chokolademousse og friske bær, er det et sikkert hit til enhver anledning…. ???

Pavlovakagen er lavet i en Ø25 cm form. 


Servings: 1 kage

Chokolade pavlova

Weekend is here... Pavlova kage med chokomousse, friske bær og chokoladepynt...Disse choko-marengsbunde er sprøde udenpå og seje, fudgy indeni.. sammen med fløjsblød intens chokolademousse og friske bær
Author: Henriette Kristiansen
Ret: Dessert, Sødt
Køkken: Oceanien
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time 20 minutter

Ingredienser

Bund (1 stk)

  • 5 stk. æggehvider
  • 275 gram Sukker
  • 3 spsk. Kakao pulver Usødet
  • 75 gram Mørk chokolade Hakket

Chokolademousse (1 lag)

  • 3 deciliter Piskefløde
  • 250 gram Mørk chokolade

Pyntning

  • 300 gram Bær Jeg brugte jordbær og hindbær

Sådan gør du

Bund

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker lidt ad gangen, mens du pisker.
  • Vend kakao og chokolade i.
  • Tegn en cirkel på et stykke bagepapir (ca 20 cm i diameter - den blir større i ovnen), og fordel dejen i cirklen.
  • Skru ovnen ned på 150 grader og bag bunden 1 time.
  • Lad den afkøle.

Mousse

  • Hak chokoladen og opvarm fløden til kogepunktet.
  • Tag fløden af varmen og hæld den over chokoladen, så chokoladen smelter.
  • Rør det sammen til fin, glat masse.
  • Lad det køle helt af, til overfladen blir stiv.
  • Du kan sætte den i køleskabet eller i fryseren, hvis det skal gå hurtigere.
  • Den skal dog ikke fryse, bare være helt kold.
  • Pisk blandingen op til en luftig, cremet moussé.
  • Fordel mousséen over bunden og pynt med bær og chokolade.
  • Enjoy