Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Champagne gele

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

30. december 2019
Et lille pift, til desserterne og drinks

Opskrift på champagne gele

Skal din nytårs drik have et lille pift, eller mangler din dessert lige det sidste pift.

Så er denne champagne gele lige noget for dig


Antal: 1 Portion

Champagne gele

Et lille pift, til desserterne og drinks
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Keyword: Dessert, Nytår
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 2 timer

Ingredienser

  • 125 gram Sukker
  • 2.5 deciliter Vand
  • 5 Husblas
  • 2.5 deciliter Champagne

Sådan gør du

  • Kom husblassen i en skål med kold vand.
    Kom sukker og vand op i gryde og bring det i kog.
    Når vandet begynder at koge, den af varmen.
    Vrid husblassen for vand og kom den op i den varme vand. Rør husblassen ud i vandet og laddet køle let, ved stuetemperatur.
    Når vandet er kølet let, kommes champagnen op i gryden og det hele røres let sammen.
    Kom champagnen op i en hælde kande, så er den nemmere at styrer.
    Kom den varme champagne gele op i et fad og sæt det på køl i minimum to timer, til geléen har sat sig. Men gerne natten over.
    Skær geléen i mindre stykker og brug som pynt i driks, på toppen af kager, som et lag gele midt i kagen.
    Skal geléen bruges som et smukt lag på toppen på et flot blank lag, så lad den afkøle cirka 20 minutter på køkkenbordet, inden den hældes på toppen af kagen, med kagering omkring.