
Opskrift på brydebrød
Brydebrød eller møllehjul er helt klassisk og det kan være en supernem og lækker måde at servere kuvertbrød til sine gæster – eller hvis man bare har en stor og sulten familie! Man kan jo lave brydebrødet i lige den størrelse, man ønsker, og jeg forestiller mig, at det er helt ideelt at servere til større sammenkomster, eksempelvis i en buffet.
Brydebrød ses typisk i pæne, ensartede, runde boller, der lægges tæt i en form eller bradebande, men her gik jeg lidt anderledes til værks og lavede et brydebrød af en masse forskellige størrelser boller, der blev lagt sporadisk oveni hinanden – og så var det meningen, at der bare skulle brækkes stykker af i de størrelser, man lige selv følte for 😉
Det var i hvert fald et kæmpe hit at servere for familien til aftensmaden!
Det smarte ved brydebrød er i øvrigt, at man kan eksperimentere med alverdens toppings. Jeg puttede friske krydderurter ind i mit brydebrød, og det smagte simpelthen helt fantastisk – og så havde brødet en blød og lækker krumme.

Brydebrød
Ingredients
- 25 gram Gær
- 400 gram Vand
- 100 gram Olie jeg brugte olivenolie
- 11 deciliter Mel
- 7 gram Salt
- Krydderurter friske – jeg brugte oregano, basilikum og bredbladet persille
Instructions
- Find din røremaskine frem.
- Kom vand i røreskålen.
- Tilføj gær og lad det røre ud i vandet.
- Hæld lidt mindre end halvdelen af olien i skålen og tilsæt også mel.
- Lad dejen blive æltet godt igennem, indtil den bliver elastisk. Det kan godt tage lidt tid.
- Når dejen ikke er langt fra færdig, tilsættes salt.
- Dæk skålen til med en klæde eller viskestykke og lad dejen hæve ved stuetemperatur i halvanden times tid.
- Find et skærebræt og en god hakkekniv.
- Skyld de friske krydderurter under vandhanen. Jeg brugte cirka halvdelen af en frisk basilikum fra supermarkedet og en god “tot” fra både oreganoen og persillen.
- Hak nu de friske krydderurter.
- Strø lidt mel ud på køkkenbordet og læg den færdighævede dej herpå.
- Tag en kagerulle og rul dejen tyndt ud.
- Den resterende olie fordeles ovenpå dejen sammen med de hakkede krydderurter. Gem lidt af krydderurterne til at drysse ovenpå senere.
- Rul nu dejen sammen til en pølse, ligesom hvis du lavede kanelsnegle.
- Skær dejen ud i skiver på et par centimeters tykkelse.
- Tag en bradepande og smør den med lidt olie.
- Placér skiverne i formen. Bare læg dem lidt hulter til bulter!
- Drys til sidst de resterende friske krydderurter ovenpå.
- Dæk bradepanden til med et klæde eller viskestykke og lad dejen hæve i cirka 20 minutters tid.
- Tænd din ovn på 225 grader.
- Sæt det efterhævede brydebrød i den nu varme ovn.
- Lad dit brydebrød bage i 20 til 25 minutter eller indtil det er lækkert gyldent. Bagetiden afhænger af din ovn.
- Tag bradepanden ud af ovnen.
- Lad det afkøle lidt og vend så brødet ud.
- Servér.