
Ingredienser
- 1 tsk. Tørgær
- 1 tsk. Sukker
- 1 gram Groft salt
- 2.5 deciliter Vand Lunken vand
- 1 spsk. Olie
- 250 gram Hvedemel
Sådan gør du
- Opløs gær, sukker og salt i den lunkne vand, sammen med olien. Rør melen i lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålens sider. Dejen skal være let og lind, let klisteret. Uden at det klistrer fast på fingerne. Lad dejen hæve i 30 minutter under en badehætte (eller under et klæde). Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Ælt dejen let og rul dejen til en fast/stram rulle.
I stedet for en traditionel hævekurv, brugt jeg en 1200 ml. plastikbøtte, beklædt med et viskestykke. Jeg dryssede viskestykket med rigelig mel (når brødet bages beskytter melen brødets overflade fra at blive brændt).
Placer brødet med samlingen op ad (dette bliver vendt ned mod bagepladen under bagning). Lad brødet efterhæve i 30 minutter under badehætte/viskestykke.
Forvarm ovnen til 250 grader varmluft, med bagepladen i ovnen. Vend brødet ud af den hjemmelavede hævekurv og læg det på den varme bageplade, der er beklædt med bagepapir.
Bag brødet ved 250 grader varmluft i 10 minutter. Skru herefter ned til 200 grader varmluft i 20 minutter.
Lad brødet afkøle på en bagerist og børst brødet fri for mel.
Om forfatteren
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.