x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Boller med linsemel

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 26. september 2018

Boller med havregryn og linsemel – lækre, sunde og lidt anderledes!

Du har sikkert prøvet at bruge linser i en suppe eller gryderet, men har du også prøvet at bage med linsemel? Melet er lavet af malede, røde linser og giver et tilskud af gode fibre og proteiner til dit bagværk.

Bollerne er gode til morgenbordet eller som tilbehør til f.eks. en suppe.


Boller med linsemel

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 2 timer 30 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 10 stk.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 25 gram Gær
  • 3 deciliter Kærnemælk
  • 1 spsk. Salt
  • 1 spsk. Sukker
  • 3 spsk. Olie
  • 400 gram Hvedemel Muligvis 500 gram
  • 1 deciliter Havregryn kan undlades
  • 1 deciliter Linsemel kan undlades

Sådan gør du

  • Smuldr gæren i en stor røreskål eller dejfad.
    Tilsæt kærnemælk, sukker og salt.
    Rør i blandingen med et håndpiskeris, til gæren er opløst.
    Tilsæt olie, havregryn og linsemel og rør alt godt sammen.
    Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt, til du har en glat og smidig dej.
    Læg et fugtigt viskestykke (eller brug en badehætte) over skålen.
    Lad dejen hæve i to timer.
    Form dejen til cirka 10 boller og placer dem på en bageplade med bagepapir.
    Lad dem efterhæve i cirka 30 minutter.
    Bag bollerne i cirka 10 minutter i en forvarmet ovn ved 210 grader varmluft.
    Lad de færdige boller afkøle på en bagerist.
    Boller med linsemel

Noter

Bryder du dig ikke om havregryn og linsemel, så undlad det og brug i stedet en lidt større mængde hvedemel.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.