
Opskrift på boller med linsemel
Boller med havregryn og linsemel – lækre, sunde og lidt anderledes!
Du har sikkert prøvet at bruge linser i en suppe eller gryderet, men har du også prøvet at bage med linsemel? Melet er lavet af malede, røde linser og giver et tilskud af gode fibre og proteiner til dit bagværk.
Bollerne er gode til morgenbordet eller som tilbehør til f.eks. en suppe.

Boller med linsemel
Ingredienser
- 25 gram Gær
- 3 deciliter Kærnemælk
- 1 spsk. Salt
- 1 spsk. Sukker
- 3 spsk. Olie
- 400 gram Hvedemel Muligvis 500 gram
- 1 deciliter Havregryn kan undlades
- 1 deciliter Linsemel kan undlades
Sådan gør du
- Smuldr gæren i en stor røreskål eller dejfad. Tilsæt kærnemælk, sukker og salt. Rør i blandingen med et håndpiskeris, til gæren er opløst. Tilsæt olie, havregryn og linsemel og rør alt godt sammen. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt, til du har en glat og smidig dej. Læg et fugtigt viskestykke (eller brug en badehætte) over skålen. Lad dejen hæve i to timer. Form dejen til cirka 10 boller og placer dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i cirka 30 minutter. Bag bollerne i cirka 10 minutter i en forvarmet ovn ved 210 grader varmluft. Lad de færdige boller afkøle på en bagerist.