x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Blomkåls/Knoldselleripure

PER ASMUSSEN | 19. marts 2018

Vi har en nem opskrift på at lave en lækker puré med blomkål og knoldselleri. Puréer med disse ingredienser kan med selleri dens sødme og fedme spille godt op imod stegeskorper for grillet kød.


Blomkåls/Knoldselleripure

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Tilbehør
Forb. tid: 3 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 100 gram Blomkål
  • 100 gram Knoldselleri
  • 3 deciliter Fløde
  • 3 deciliter Mælk
  • Krydderier Salt, hvid peber, eddike og citronsaft

Sådan gør du

  • Skær grønsagerne i små tern og kog dem i mælken og fløden til de er møre i en tykbundet gryde. Det tager typisk 15-20 minutter afhængig af ternenes størrelse.
    Brug en hulske til at tage grønsagerne op med og læg dem i din blender/skål til stavblender. Blend dem med en 1 dl af væsken fra gryden. Tilsæt langsomt mere af væden indtil den er flot glat.
    Kom den op i en ny, tykbundet gryde og lun den igennem på middelvarme.
    Smag den til med salt, hvid peber, citronsaft og eddike.
     
    Pureen er klar til servering.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.