Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Bløde Flødekarameller med chokolade og salt

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

30. oktober 2017

Opskrift på bløde flødekarameller med chokolade og salt

Lækre flødekarameller lavet af sukker, glukosesirup, fløde, chokolade og salt.


Antal: 1 Portioner

Bløde Flødekarameller med chokolade og salt

Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Keyword: Dessert
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 40 minutter

Ingredienser

  • 2 deciliter Sukker
  • 0.5 deciliter Glukosesirup
  • 1.5 deciliter Lys sirup
  • 2 deciliter Fløde
  • 100 gram Chokolade
  • 12 gram Salt Gerne havsalt

Sådan gør du

  • Bland sukker, glukosesirup, lys sirup og fløde i en gryde. Lad det hele koge vel middel varme i 30 min. Rør jævnligt i massen.
    Flødekarameller med chokolade og salt
    Når massen har kogte i 30 min, og er begyndt at tykne tages den af varmen. Tilføj chokolade og rør indtil chokoladen er smeltet ind i karamelmassen. Tilsæt salt 
    Flødekarameller med chokolade og salt
    Flødekarameller med chokolade og salt
    Hæld karamelmassen, over i en bagepapirklædt form.
    Flødekarameller med chokolade og salt
    Lad karamelmassen køle delvis ned. Skær karamellen i de ønskede størrelse stykker og lad den køle yderlig ned.
    Pak karamellerne ind i mindre stykker af madpapir.
     

Noter

Opbevar de bløde flødekarameller i køleskabet, pakket ind i madpapir