Opskrift på barbecue marinade
Når vejret er godt, indbyder det til grill og barbecue – sådan er det bare.
Og som det er med SÅ meget andet, så bliver barbecue marinaden bare bedst, når man laver den selv.
Jeg har taget udgangspunkt i den her opskrift og forbedret den, så den passer til mine smagsløg.
Den er krydret og lækker og HELT perfekt til at marinere både kylling, okse- og svinekød. Og selvom det tager cirka 30-40 minutter at lave, , så der er faktisk ingen undskyldning for at lade være. Ingredienserne har du sandsynligvis allerede i køkkenet og du kan bruge den hele sommeren.

Barbecue marinade
Ingredienser
Grundsovs
- 1 kilogram Ketchup
- 500 gram Brun farin
- 3/4 deciliter Kaffe pulver
- 15 dråber Tabasco
Rub
- 70 gram Brun farin
- 100 gram Sukker
- 30 gram Paprika
- 30 gram Røget paprika
- 35 gram Hvidløgspulver
- 55 gram Salt
- 2 tsk. Spidskommen
- 2 tsk. Cayennepeber
- 2 tsk. Peber
- 2 tsk. Løgpulver
Øvrige ingredienser
- 2 tsk. Peber sort, tørristet på panden
- 1 deciliter Akaciehonning
- 1 deciliter Jack Daniels whiskey
- 2 spsk. Citronsaft
Sådan gør du
Grundsovs
- Kom alle ingredienserne til grundsovsen i en gryde og varm det op (ved middel varme under jævnlig omrøring) indtil sukkeret er opløst.
Rub
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål og rør godt rundt med gaffel, så det bliver jævnt fordelt
Barbecuemarinade
- Bland 75 gram af din rub i grundsovsen.
- Knus de ristede sorte peberkorn i en morter (eller mellem 2 skærebrætter) og kom dem i grundsovsen sammen med honning, whisky og citronsaft.
- Bring det i kog under omrøring.
- Tag det af blusset og lad det køle af.
- Hæld det i skoldede glas og det kan holde sig længe på køl.