Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Barbecue marinade

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

4. juli 2022

Opskrift på barbecue marinade

Når vejret er godt, indbyder det til grill og barbecue – sådan er det bare.

Og som det er med SÅ meget andet, så bliver barbecue marinaden bare bedst, når man laver den selv.

Jeg har taget udgangspunkt i den her opskrift og forbedret den, så den passer til mine smagsløg.

Den er krydret og lækker og HELT perfekt til at marinere både kylling, okse- og svinekød. Og selvom det tager cirka 30-40 minutter at lave, , så der er faktisk ingen undskyldning for at lade være. Ingredienserne har du sandsynligvis allerede i køkkenet og du kan bruge den hele sommeren.


Barbecuemarinade
Antal: 2 liter

Barbecue marinade

Forfatter: Per Asmussen
Ret: Sauce
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

Grundsovs

  • 1 kilogram Ketchup
  • 500 gram Brun farin
  • 3/4 deciliter Kaffe pulver
  • 15 dråber Tabasco

Rub

  • 70 gram Brun farin
  • 100 gram Sukker
  • 30 gram Paprika
  • 30 gram Røget paprika
  • 35 gram Hvidløgspulver
  • 55 gram Salt
  • 2 tsk. Spidskommen
  • 2 tsk. Cayennepeber
  • 2 tsk. Peber
  • 2 tsk. Løgpulver

Øvrige ingredienser

  • 2 tsk. Peber sort, tørristet på panden
  • 1 deciliter Akaciehonning
  • 1 deciliter Jack Daniels whiskey
  • 2 spsk. Citronsaft

Sådan gør du

Grundsovs

  • Kom alle ingredienserne til grundsovsen i en gryde og varm det op (ved middel varme under jævnlig omrøring) indtil sukkeret er opløst.

Rub

  • Bland alle ingredienserne sammen i en skål og rør godt rundt med gaffel, så det bliver jævnt fordelt

Barbecuemarinade

  • Bland 75 gram af din rub i grundsovsen.
  • Knus de ristede sorte peberkorn i en morter (eller mellem 2 skærebrætter) og kom dem i grundsovsen sammen med honning, whisky og citronsaft.
  • Bring det i kog under omrøring.
  • Tag det af blusset og lad det køle af.
  • Hæld det i skoldede glas og det kan holde sig længe på køl.