ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Barbecue marinade

PER ASMUSSEN | 4. juli 2022

Når vejret er godt, indbyder det til grill og barbecue – sådan er det bare.

Og som det er med SÅ meget andet, så bliver barbecue marinaden bare bedst, når man laver den selv.

Jeg har taget udgangspunkt i den her opskrift og forbedret den, så den passer til mine smagsløg.

Den er krydret og lækker og HELT perfekt til at marinere både kylling, okse- og svinekød. Og selvom det tager cirka 30-40 minutter at lave, , så der er faktisk ingen undskyldning for at lade være. Ingredienserne har du sandsynligvis allerede i køkkenet og du kan bruge den hele sommeren.


Barbecuemarinade

Barbecue marinade

No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Sauce
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 2 liter
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

Grundsovs

  • 1 kilogram Ketchup
  • 500 gram Brun farin
  • 3/4 deciliter Kaffe pulver
  • 15 dråber Tabasco

Rub

  • 70 gram Brun farin
  • 100 gram Sukker
  • 30 gram Paprika
  • 30 gram Røget paprika
  • 35 gram Hvidløgspulver
  • 55 gram Salt
  • 2 tsk. Spidskommen
  • 2 tsk. Cayennepeber
  • 2 tsk. Peber
  • 2 tsk. Løgpulver

Øvrige ingredienser

  • 2 tsk. Peber sort, tørristet på panden
  • 1 deciliter Akaciehonning
  • 1 deciliter Jack Daniels whiskey
  • 2 spsk. Citronsaft

Sådan gør du

Grundsovs

  • Kom alle ingredienserne til grundsovsen i en gryde og varm det op (ved middel varme under jævnlig omrøring) indtil sukkeret er opløst.

Rub

  • Bland alle ingredienserne sammen i en skål og rør godt rundt med gaffel, så det bliver jævnt fordelt

Barbecuemarinade

  • Bland 75 gram af din rub i grundsovsen.
  • Knus de ristede sorte peberkorn i en morter (eller mellem 2 skærebrætter) og kom dem i grundsovsen sammen med honning, whisky og citronsaft.
  • Bring det i kog under omrøring.
  • Tag det af blusset og lad det køle af.
  • Hæld det i skoldede glas og det kan holde sig længe på køl.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

Jeg lod mig inspirere af denne opskrift, men ændrede bare lidt i den ved at undlade at tilføje hot sauce.