
Opskrift på bagte rabarber
Gastronomisk førstehjælp???
Lige nu skyder de skønneste danske rabarber op af jorden?
At bage rabarber gør at man langt lettere kan styre konsistensen, så den ikke splatter og trevler.
Rabarber passer rigtig godt sammen med chili, både i det salte køkken som chutney og i salater, samt i desserter. Det er vigtigt at dosere chili i desserter, styrken skal give et lille svirp og må endelig ikke blive for dominerende.

Bagte rabarber
Ingredienser
- 5 stængler Rabarber skyllet
- 200 gram Rørsukker
- 0.5 stk. Chili frisk
- 1 stk. Vaniljestang kornene
Sådan gør du
- Skær rabarberstænglerne 5-6 cm lange stykker.
- Hak chili fint og vend sammen med sukkeret og vaniljekornene.
- Sukker/ chili blandingen vendes rundt med rabarberstykkerne og fordeles i en bradepande.
- Bag i forvarmet ovn ved 100 grader i cirka 25 minutter til de er let møre, men stadig har fast konsistens.
- Kom på køl en times tid.
- Sigt saften fra og brug som en lækker limonade.