Opskrift på bagt grød med bær og mandler
Bagt grød er skøn morgenmad på sådan en dag, hvor man har lidt ekstra tid her på grundlovsdag. Måske I også har fri i dag…?
Du kan blande næsten hvad som helst i bagt grød og det smager skønt!
Denne fløjsbløde grød med sprød top og masser af bær toppet med lidt honning er altid et hit. Og så passer den sig selv i ovnen, mens du klarer morgenrutinerne.
Bagt grød med bær og mandler
Ingredienser
- 150 gram Bær Jeg brugte brombær og solbær
- 2 spsk. Honning
- 75 gram Havregryn
- 1.5 deciliter Mælk
- 1 stk. Æg
- 1 tsk. Citronsaft
- 0.5 tsk. Salt
- 0.5 tsk. Stødt ingefær
- 1 tsk. Kardemomme
- Mandler
Sådan gør du
- Fordel godt halvdelen af bærerne i bunden af en ovnfast skål.
- Dryp 1 spsk. honning ovenpå bærrene.
- Bland havregryn, æg, mælk, citronsaft og krydderier i en skål.
- Rør 1 spsk. honning ud i.
- Fordel massen ovenpå bærrene.
- Put resten af bærerne ovenpå grøden og drys de hakkede mandler på.
- Bag ved 200 grader i 30 minutter.
- Pynt evt. med friske bær inden servering og top med lidt sirup .