Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Bagt grød med bær og mandler

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

5. juni 2019
Denne fløjsbløde grød med sprød top og masser af bær toppet med lidt honning er altid et hit. Og så passer den sig selv i ovnen, mens du klarer morgenrutinerne.

Opskrift på bagt grød med bær og mandler

Bagt grød er skøn morgenmad på sådan en dag, hvor man har lidt ekstra tid her på grundlovsdag. Måske I også har fri i dag…?

Du kan blande næsten hvad som helst i bagt grød og det smager skønt!

Denne fløjsbløde grød med sprød top og masser af bær toppet med lidt honning er altid et hit. Og så passer den sig selv i ovnen, mens du klarer morgenrutinerne.


Antal: 1 Portioner

Bagt grød med bær og mandler

Denne fløjsbløde grød med sprød top og masser af bær toppet med lidt honning er altid et hit. Og så passer den sig selv i ovnen, mens du klarer morgenrutinerne.
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Brunch, Morgenmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 150 gram Bær Jeg brugte brombær og solbær
  • 2 spsk. Honning
  • 75 gram Havregryn
  • 1.5 deciliter Mælk
  • 1 stk. Æg
  • 1 tsk. Citronsaft
  • 0.5 tsk. Salt
  • 0.5 tsk. Stødt ingefær
  • 1 tsk. Kardemomme
  • Mandler

Sådan gør du

  • Fordel godt halvdelen af bærerne i bunden af en ovnfast skål.
  • Dryp 1 spsk. honning ovenpå bærrene.
  • Bland havregryn, æg, mælk, citronsaft og krydderier i en skål.
  • Rør 1 spsk. honning ud i.
  • Fordel massen ovenpå bærrene.
  • Put resten af bærerne ovenpå grøden og drys de hakkede mandler på.
  • Bag ved 200 grader i 30 minutter.
  • Pynt evt. med friske bær inden servering og top med lidt sirup .