Opskrift på bacon “sne”
Et sjovt tvist til en god aften er bacon i en anden konsistens. I det her tilfælde er det som sne.
Bacon "sne"
Ingredienser
- 100 gram Bacon
- Zorbit Kan købes forskellige steder på nettet
Sådan gør du
- Zorbit kan man bruge til at lave "sne" af fedtholdige væsker, f.eks. olivenolie eller sågar nutella.
- Vi har valgt at lave det af vores yndlings, hjemmelavet bacon.
- I det her tilfælde har vi stegt baconen på en pande og delt baconen og baconfedtet i 2 skåle.
- Mens baconfedtet køler af, kan man jo passende spise baconen, der (tro det eller lad vær) ikke skal bruges mere i den her opskrift.
- Når fedtet er kølet lidt ned, skal det blandes med zorbit. Da zorbit minder om kartoffelmel og reagerer forskelligt afhængig af luftfugtighed og temperatur, kan vi ikke give et præcis mængde på hvor meget der skal bruges.
- Det man gør at man lægger fedtet i en stor skål og pisker en teskefuld zorbit i væsken ad gangen. Stille og roligt tykner væsker og det ender som pulver.
- Pulveret smager af bacon, men konsistensen er ret ubeskrivelig, da baconsmagen normalt fås i andre former.
Noter
Zorbit kan bl.a. købes her hos Molekymi.dk.