Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Bacon “sne”

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

5. november 2017

Opskrift på bacon “sne”

Et sjovt tvist til en god aften er bacon i en anden konsistens. I det her tilfælde er det som sne.


Bacon "sne"

Forfatter: Per Asmussen
Køkken: Molekylær gastronomi

Ingredienser

  • 100 gram Bacon
  • Zorbit Kan købes forskellige steder på nettet

Sådan gør du

  • Zorbit kan man bruge til at lave "sne" af fedtholdige væsker, f.eks. olivenolie eller sågar nutella.
  • Vi har valgt at lave det af vores yndlings, hjemmelavet bacon
  • I det her tilfælde har vi stegt baconen på en pande og delt baconen og baconfedtet i 2 skåle.
  • Mens baconfedtet køler af, kan man jo passende spise baconen, der (tro det eller lad vær) ikke skal bruges mere i den her opskrift.
  • Når fedtet er kølet lidt ned, skal det blandes med zorbit. Da zorbit minder om kartoffelmel og reagerer forskelligt afhængig af luftfugtighed og temperatur, kan vi ikke give et præcis mængde på hvor meget der skal bruges.
  • Det man gør at man lægger fedtet i en stor skål og pisker en teskefuld zorbit i væsken ad gangen. Stille og roligt tykner væsker og det ender som pulver. 
  • Pulveret smager af bacon, men konsistensen er ret ubeskrivelig, da baconsmagen normalt fås i andre former.

Noter

Zorbit kan bl.a. købes her hos Molekymi.dk.