x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Arme vaffelriddere

FADLSFORLAG | 20. marts 2019

Arme riddere – nu som vafler. Denne opskrift er en genial måde at kombinere to af de bedste ting i en brunch: vafler og arme riddere.

Opskriften her kræver et belgisk vaffeljern for at kunne lave den.

Vi har opskriften fra Camilla Stemann Jensens bog: “Vidunderlige vafler” og hun siger følgende om opskriften:

“Arme riddere – også kaldet french toast – er tarveligt undervurderet, synes jeg. Normalt bruger man daggammelt brød til opskriften, men jeg synes nu også, de arme riddere spiller 100 % med nybagte vafler. Du kan selvfølgelig bruge præcis de vafler, du vil – også gerne vafler fra dagen før. Her er der brugt hvedebrødsvafler, som minder meget om den klassiske hvide toast.”


Arme vaffelriddere

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: fadlsforlag

Ingredienser

Hvedebrødsvafler

  • 2 deciliter Vand
  • 1.5 deciliter Mælk Eller yoghurt 
  • 2 stk. Æg
  • 2.5 deciliter Mel Jeg bruger kikærte- eller boghvedemel
  • 1 spsk. Loppefrøskaller
  • 1 tsk. Bagepulver
  • Salt

Arme vaffelriddere

  • 4 stk. Vafler Færdiglavede
  • 1 stk. Æg
  • 1 spsk. Sukker
  • 0.5 deciliter Mælk
  • 1 tsk. Kanel
  • Smør Til bagningen
  • Agave Eler ahornsirup. Til pynt.
  • Bær Til pynt.

Sådan gør du

Hvedebrødsvafler

  • 1. Bland alle ingredienserne sammen. Lad dejen trække i 10 minutter. 
    2. Kom 1 dl dej på vaffeljernet, fordel dejen med en gaffel, og bag vaflerne én efter én. 
    Tip: Loppefrøskaller kan undværes, men dejen bliver lidt mere flydende at arbejde med.
     

Arme vaffelriddere

  • 1. Bland alle ingredienserne til vaffeldejen sammen, og lad den trække.
    2. Pisk æg, sukker, mælk og kanel godt sammen i en mellemstor skål.
    3. Bag vaflerne, og lad dem afkøle.
    4. Vend vaflerne én efter én i æggemassen. Sørg for, at de er smurt godt ind, dog uden at de ligger for længe og bliver bløde.
    5. Steg hver vaffel i smør et par minutter på hver side.
    6. Halvér vaflerne, og servér med friske bær og sirup til.

Om forfatteren




Vi har opskriften fra bogen: "Vidunderlige Vafler"