Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Ambasauce

Rukiye Benli28. juni 2021

Opskrift på ambasauce

Amba er en sød, syrlig og mildt krydret sauce lavet på mango. Den minder en lille smule om den indiske mangochutney, og det siges også, at den stammer fra Indien, hvor den blev udviklet af irakiske jødiske immigranter. Men i dag spises den i hele Irak og er også meget populær i Israel. Der findes to varianter af saucen – en, der er kogt, og en, der er lavet på friske mangoer. Du er velkommen til at koge din ambasauce – dette vil forlænge holdbarheden – men det er ikke nødvendigt. Den friske variant har lidt mere bid og er simpelthen så meget nemmere at lave. 

Opskriften stammer fra min bog: “Meze – salter, snacks og små retter fra Mellemøsten“.


Antal: 4 personer

Ambasauce

Forfatter: Rukiye Benli
Keyword: Tilbehør
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 2 minutter

Ingredienser

Ambasauce

  • 2 stk. Mango
  • 2 fed Hvidløg
  • 0.5 tsk. Bukkehornsfrø
  • 0.5 tsk. Paprika
  • 0.5 tsk. Gurkemeje
  • 1 tsk. Cayennepeber
  • 1 spsk. Sukker
  • Salt

Noter

Tip: Du kan skrue mængden af cayennepeber op, hvis du gerne vil have, at saucen er mere spicy. Og igen, du kan skrue op og ned for sukker og syre ved at tilsætte sukker og evt. lime- eller citronsaft.