Opskrift på ambasauce
Amba er en sød, syrlig og mildt krydret sauce lavet på mango. Den minder en lille smule om den indiske mangochutney, og det siges også, at den stammer fra Indien, hvor den blev udviklet af irakiske jødiske immigranter. Men i dag spises den i hele Irak og er også meget populær i Israel. Der findes to varianter af saucen – en, der er kogt, og en, der er lavet på friske mangoer. Du er velkommen til at koge din ambasauce – dette vil forlænge holdbarheden – men det er ikke nødvendigt. Den friske variant har lidt mere bid og er simpelthen så meget nemmere at lave.
Opskriften stammer fra min bog: “Meze – salter, snacks og små retter fra Mellemøsten“.

Ambasauce
Ingredienser
Ambasauce
- 2 stk. Mango
- 2 fed Hvidløg
- 0.5 tsk. Bukkehornsfrø
- 0.5 tsk. Paprika
- 0.5 tsk. Gurkemeje
- 1 tsk. Cayennepeber
- 1 spsk. Sukker
- Salt