x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Æggekage med kartofler

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 26. oktober 2018

Æggekage er en ægte dansk klassiker der smager skønt året rundt.

Vi tilbereder her æggekagen med en rest kogte kartofler og serverer den med sprødstegt bacon.

Giv gerne æggekagen et godt drys purløg på toppen og server den med godt rugbrød og smør – og gerne en kold øl:)


Æggekage med kartofler

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 6 loaf Bacon Hjemmelavet
  • 8 Æg
  • 1 deciliter Mælk
  • 2 spsk. Hvedemel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 4 Kartofler kogte, gerne fra dagen før
  • Salt
  • Peber
  • Stegefedt fra bacon

Sådan gør du

  • Læg bacon på en kold pande og tænd for middel varme.
    Steg den, til den er sprød og gylden, men ikke branket.
    Tag baconen af panden - gem fedtet - og læg baconen til afdrypning på fedtsugende papir (køkkenrulle).
    Pisk æg, mælk, hvedemel og bagepulver godt sammen og krydr med salt og peber.
    Skær kartoflerne i tern eller tynde skiver.
    Kom kartoflerne på panden med det varme stegefedt og lad dem stege et par minutter.
    Hæld æggemassen på panden til kartoflerne og dæmp varmen.
    Steg æggekagen ved middel varme i 30-45 minutter. Husk at røre lidt i æggemassen en gang i mellem og løfte i dens kant, så den flydende æggemasse kan løbe ind under den bagte æggekage.
    Server æggekagen med sprødstegt bacon på toppen og godt rugbrød som tilbehør.
    Æggekage med kartofler

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.