Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Æggekage med kartofler

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

26. oktober 2018

Opskrift på Æggekage med kartofler

Æggekage er en ægte dansk klassiker der smager skønt året rundt.

Vi tilbereder her æggekagen med en rest kogte kartofler og serverer den med sprødstegt bacon.

Giv gerne æggekagen et godt drys purløg på toppen og server den med godt rugbrød og smør – og gerne en kold øl:)


Antal: 4 Portioner

Æggekage med kartofler

Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 45 minutter

Ingredienser

  • 6 loaf Bacon Hjemmelavet
  • 8 Æg
  • 1 deciliter Mælk
  • 2 spsk. Hvedemel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 4 Kartofler kogte, gerne fra dagen før
  • Salt
  • Peber
  • Stegefedt fra bacon

Sådan gør du

  • Læg bacon på en kold pande og tænd for middel varme.
    Steg den, til den er sprød og gylden, men ikke branket.
    Tag baconen af panden - gem fedtet - og læg baconen til afdrypning på fedtsugende papir (køkkenrulle).
    Pisk æg, mælk, hvedemel og bagepulver godt sammen og krydr med salt og peber.
    Skær kartoflerne i tern eller tynde skiver.
    Kom kartoflerne på panden med det varme stegefedt og lad dem stege et par minutter.
    Hæld æggemassen på panden til kartoflerne og dæmp varmen.
    Steg æggekagen ved middel varme i 30-45 minutter. Husk at røre lidt i æggemassen en gang i mellem og løfte i dens kant, så den flydende æggemasse kan løbe ind under den bagte æggekage.
    Server æggekagen med sprødstegt bacon på toppen og godt rugbrød som tilbehør.
    Æggekage med kartofler