x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Vinderen af Sol over Gudhjem 2021 er kåret

PER ASMUSSEN | 28. juni 2021

Andreas Tancula Møller fra Restaurant Møntergade løb med sejren, da Danmarks største kokkekonkurrence for professionelle kokke blev afviklet på Melstedgård uden for Gudhjem.  

Solen skinnede over Melstedgård på Bornholm, der i anledning af Covid-19 udgjorde en mindre kulisse end vanligt, da Sol over Gudhjem i samarbejde med TV2 Bornholm blev afviklet lørdag 26. juni. De fire deltagere: Den forsvarende vinder fra 2019, svenske Gabriel Hedlund (Gershøj Kro og Strand hotel), forsøgte at forsvare sin titel mod et stærkt felt af udfordrere. Kokkene Mette Dahlgaard (Nimb Gemyse), Mathias Sejer Sørensen (Hotel Siemsens Gaard) og Andreas Tancula Møller (Restaurant Møntergade).  

Det var feltets yngste deltager 28-årige Andreas Tancula Møller fra Restaurant Møntergade i København, der endte med at gå sejerrigt ud af den venskabelig kokkekamp, hvor niveauet var tårnhøjt, og hvor stillingen bølgede frem og tilbage gennem dagen. Efter hovedretten lå Mathias Sejer Sørensen på  en komfortabel førsteplads, men Andreas Tancula Møller leverede et mesterværk af en dessert, der løftede ham fra andenpladsen til en sikker plads på vinderpodiet.  

Vi var så heldige at smage på retterne, og selvom dommerne ikke vurderede at Andreas’ hovedret var den bedste af de fire, så må vi erkende at, vi er uenige. Hans hovedret smagte formidabelt, og derfor mener vi at han var en helt fortjent vinder. Det samme mente den forsvarende vinder Gabriel Hedlund, da vi spurgte ham, om det var den rigtige, der vandt.

-Ja, det synes jeg. Man kunne mærke, at han havde øvet sig rigtig meget og havde lagt meget energi og tid i den her konkurrence, så selvfølgelig skulle han vinde.

Så han er en værdig aftager af titlen?

– Ja, det synes jeg helt klart.

Vi spurgte derefter Andreas selv, om han mente, det hele gik efter planen.

– Ja, det kørte egentlig nogenlunde efter min plan. Det eneste problem jeg stødte på var, at min grill var dødet lidt ud til sidst, så jeg måtte skifte til gasgrill for at grille mit brød til desserten. Men det endte med at smage supergodt, og det er jeg ret tilfreds med, fortæller Andreas.

Hvordan var din overordnet fornemmelse, da du serverede begge retter?

– Jeg tænkte, at det her det smager fucking godt, da jeg kom det på tallerkenen, og så måtte dommerne tage den derfra. Jeg havde smagt mine ting til og var tilfreds med det, der kom på tallerken.

At komme med fra sidelinjen af (Andreas var standby til Sol over Gudhjems ‘Rising Star’ konkurrence tidligere på året, hvor Amanda Peldrup Grønning vandt, red.) og gå direkte ind og præstere på så højt et niveau, var en super flot præstation. Vi talte med arrangør Mikkel Marschall inden konkurrencens start og han havde et godt øje til ham.

Da vi snakkede med Mikkel Marschall, så var han ikke et sekund i tvivl om, at det var dig der ville vinde, men han sagde også at du er den næste deltager af Bocuse d’Or. Hvad siger du selv til det?

 
– Det vil jeg sige, er nogle meget flotte og store ord, og jeg vil sige at hvis chancen byder sig, så skal man gribe den og arbejde målrettet for det. Men lige nu prøver jeg bare, at nyde at jeg har vundet Sol over Gudhjem og lade det synke ind.
 

-Jeg har fulgt med i Sol over Gudhjem gennem årene. Jeg har set mine helte stå på scenen, og altid selv drømt at stå der engang, så det er en fantastisk følelese at stå her i dag som vinder, sagde Andreas Tancula Møller, der udover 40.000 kr. i præmie kan køre hjem i en Mercedes EQC 400 4MATIC elbil, som han får stillet til rådighed af P. Christensen i en måned.

 

Årets dommerpanel bestod af ingen ringere end Rasmus Munk, der til daglig er køkkenchef og ejer af  Alchemist i København. Han var flankeret af Brian Mark Hansen, der er køkkenchef på Søllerød Kro og  kan bryste sig af at have vundet Sol over Gudhjems dessertkonkurrence hele to gange. Nicolai Nørregaard, der tidligere har vundet Sol over Gudhjem og er køkkenchef på Kadeau. Sidste mand i panelet  var Jesper Koch, der til daglig styrer slagets gang på Steigenberger Alsik Hotel & Spa og er dommer i  Masterchef Danmark, og har været dommer de seneste otte år. 

 

Andreas Tancula Sørensens-vindermenu: 

Hovedret:

Andreas hovedret

Grillet ryg af sommerbuk fra AB Catering/ BC Catering/INCO.  

Bornholmercroissant – Kartoffel med brunet smør, rullet op som croissant.  Lun salat af porre og skoleagurker med friske urter og ristet  
Sol over Gudhjem-Rugbrød fra Schulstad  

Sauce af juice på San Marzano tomater, legeret med æg, Unika 30 og brunet smør  med ristet gær – smagt til med bornholmsk eddike. Juicet på Wilfa Juicemaster.  

 

Dessert: 

Andreas dessert

Chokoladesouffle af mørk chokolade fra Cacao Barry og økologisk sukker fra Dansukker. Sauce på grillet surdej, skovmærkeolie, friske jordbær og creme anglaise krydret med  dessertkrydderi af kakaonibs-nougatine, dehydreret jordbær, tørret skovmærke og  anisfrø – kværnet på CrushGrind-kværn.  

På siden: Isbar af mørk chokolade, med fyld af kefirsorbet, skovmærke cremeaux og rabarber fra Svaneke Grønt. 

Skriv en kommentar