ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kapsel maskine test – få en lækker kop kaffe med den bedste kapsel kaffemaskine

REDAKTION | 26. april 2023

Der er få ting, der kan slå den helt rigtige kop kaffe. Den uimodståelige aroma, den lækre, fyldige smag, og den følelse du får, når du drikker kaffen. Det hele går op i en højere enhed – og det er i særdeleshed gældende for de særlige kopper i dagen; den første kop om morgenen, koppen man får, når man er kommet hjem efter fyraften, men også alle de andre. Der er intet, som kan erstatte dette, og det er derfor vigtigt, at kaffen og brygningen deraf er helt i top.

Der er mange forskellige typer kaffe; der er en enorm mængde af forskellige bønner, og der er nærmest lige så mange forskellige måder, disse kan tilberedes på. Og det ville jo være fedt, hvis man havde alle disse typer, og udstyret til alle disse forskellige måder at forberede den på, men det er ikke altid tilfældet – og så kan det jo også kræve ret meget tid og erfaring, hvis man skulle lave den helt rigtige kop. Det behøver du heldigvis ikke, for det hele kan gøres meget nemmere med en kapsel kaffemaskine.

Kapsel kaffemaskinen brygger nemlig kaffen ud fra en lille kapsel, som indeholder alt du skal bruge udover vand. Kapsel kaffemaskinen brygger derefter kaffen ud fra denne, og du kan få et enorm udvalg af forskellige lækre kaffer på denne måde, og alt du skal gøre er blot at fodre en maskine med kapsler og vand. Det er nemt, og det er lækkert.

Men du skal jo lige have en kapsel kaffemaskine for at kunne dette, og det kan være lidt en uoverskuelig omgang at finde den rette model. Vi har derfor lavet denne kapselmaskine bedst i test for at hjælpe dig med at finde den bedste kapsel kaffemaskine til lige netop dine behov. Så læs med, og find ud af, hvor nemt det hele kan blive.

Vigtigt at vide om testen er, at Gastrofun ikke tester produkterne selv. Vores tests er baseret på andres anmeldelser, popularitet på markedet og andre kilders tests. Du skal se vores tests som en måde at få et overblik over nogle af de bedste og mest populære produkter i dag.

Nespresso Essenza Mini C30
Nespresso Essenza Mini C30

Nespresso Essenza Mini C30

Nespresso Essenza Mini C30 er til dig, som ønsker en elegant og praktisk kapsel kaffemaskine, som ikke vil optage alt for meget plads i køkkenet. Maskinen er nemlig designet til at være ekstremt kompakt, uden at det resulterer i, at den producerer kaffe af lavere kvalitet. Evnen til at brygge kaffe er nemlig absolut i topform – og maskinen er ikke meget bredere end den kop, du stiller ind i den; i praksis er den faktisk kun 8,5 centimeter bred. Den kan derfor uden problemer få plads til den mellem de andre maskiner på køkkenbordet.

Hurtig brygning

Du får hurtigt lavet en lækker kop kaffe med Nespresso Essenza Mini C30. Du sætter blot koppen i, monterer den rette kapsel, og så starter du den. Med et solidt tryk på 19 bar og en ekstra hurtig opvarmningssystem går den nemlig i gang med at lave kaffen hurtigt og effektivt, så du slipper for at skulle stå og vente længe – og du kan endda vælge mellem to forskellige kopstørrelser også, så du får endnu mere kontrol over kaffen.

Vælg den rigtige kaffe

Det smarte ved en kapsel kaffemaskine er jo netop, at du nemt kan lave alverdens forskellige smage uden at skulle sætte dig ind i, hvordan det egentlig skal brygges. Dette er naturligvis også gældende med Nespresso Essenza Mini C30, hvor du netop kan vælge mellem et hav af forskellige kaffe kapsler, så der uden tvivl er noget for enhver smag – og for at gøre det nemmere, så får du naturligvis nogle med, som du kan prøve dig frem med.

Egenskaber:

 • Auto-sluk: Ja
 • Kapacitet: 0,6 liter
 • Pumpetryk: 19 bar
 • Mål: 330 x 84 x 204 mm
 • Vægt: 3,02 kg
DeLonghi Nespresso Citiz & Milk EN 267
DeLonghi Nespresso Citiz & Milk EN 267

DeLonghi Nespresso Citiz & Milk EN 267

Ønsker du en lækker kapsel kaffemaskine, med et design som både er lækkert, men også har et fedt retro-præg over sig? Så er det potentielt en DeLonghi Nespresso Citiz & Milk EN 267, du er på udkig efter. Med denne model får du nemlig ovenstående design, men du får også en yderst formidabel funktionalitet, og du er garanteret en kapsel kaffemaskine, som brygger kaffen til perfekt hver eneste gang. Maskinen fås i flere farver, så det er muligt at ramme en farve og et design, der bare passer perfekt ind i lige præcis dit køkken.

Lækker kvalitet af kaffen

Denne model fra DeLonghi har naturligvis adgang til der brede udvalg af Nespresso kaffekapsler, og du kan derfor finde noget, som passer lige nøjagtigt ind i din smag, for der er god variation iblandt dem, og der er meget varierende intensiteter. Disse kapsler er af fantastisk kvalitet, og du kan være sikker på, at smagen, aromaen og konsistensen altid vil være i top – ligegyldigt hvilken form for kaffebryg, du søger.

Fokus på bæredygtighed

Et af de helt store fokuspunkter for både DeLonghi og Nespresso er i særdeleshed også bæredygtigheden i det, de gør. Der er nemlig et stigende fokus på miljøet og klimapåvirkning verden over, og disse virksomheder er ingen undtagelse. Nespresso arbejder blandt andet med et system de kalder AAA Sustainable Quality, som skal sikre, at kaffen bliver produceret under anstændige forhold for alle involverede.

Egenskaber:

 • Indbygget mælkesystem
 • Kapacitet: 1 liter
 • Pumpetryk: 19 bar
 • Mål: 291 x 278 x 372 mm
 • Vægt: 4kg
Nespresso Lattissima One EN510
Nespresso Lattissima One EN510

Nespresso Lattissima One EN510

Man kan sagtens lave en kapsel kaffemaskine, som er både kompakt, men også ekstremt brugervenlig og har funktionaliteten i top. Det er nemlig lige præcis det, en Nespresso Lattissima One EN510 står for. Du har nemlig alt det du skal bruge foran: Plads til din kop, dispenser, mælkeskummer og drypbakker til både kop og mælkeskummeren. Og alt dette er sat ind på en bredde på kun 15,4 centimeter.  Der er derfor i særdeleshed tale om en kompakt kapsel kaffemaskine, som alligevel har fået plads til det hele.

Lækker kaffe med mælk

Nespresso Lattissima One EN510 er nemlig udstyret med en mælkeskummer, som er praktisk og nem at bruge. Alt du skal gøre er blot at fylde mælkebeholderen op med den ønskede mængde mælk, hvorefter du sætter maskinen i gang som normalt. Maskinen vil derefter skumme mælken direkte i din kop, så du kan lave alle de lækreste former for kaffe med mælk, som normalt ville kræve alverdens forberedelse.

Nem rengøring

Du tænker måske, at det hele bliver lidt mere kompliceret at rengøre, når der er separate mælkebeholdere og al den slags – men her vil du faktisk tage fejl. Det er nemlig nemt at rengøre en Nespresso Lattissima One EN510, for alt, du skal gøre, er blot at tage mælkebeholderen ud, hvorefter du kan rengøre den – men du kan faktisk også lade opvaskemaskinen gøre det for dig, da den nemlig er designet til netop dette.

Egenskaber:

 • Indbygget mælkeskummer
 • Autosluk: Ja
 • Pumpetryk: 19 bar
 • Effekt i watt: 1400
 • Mål: 256 x 154 x 324 mm
 • Vægt: 4,2 kg
Nescafé Dolce Gusto Mini Me
Nescafé Dolce Gusto Mini Me

Nescafé Dolce Gusto Mini Me

Nescafés Dolce Gusto har været en fast spiller indenfor kaffescenen i mange år, og det er ikke svært at se hvorfor. Der er nemlig tale om en fantastisk linje af kaffemaskiner, som altid brygger kopperne helt perfekt. Alt dette og mere er naturligvis også tilfældet for denne Nescafé Dolce Gusto Mini Me, som klarer det hele, og på samme tid ser smart og fancy ud. Den har nemlig et helt særligt design, som gør den lidt mere anderledes og lidt mere interessant at se på, og den vil give et lækkert æstetisk præg til ethvert køkken.

Både varmt og koldt

En af de mest praktiske ting ved Nescafé Dolce Gusto Mini Me er dens evne til at lave lige præcis den drik, du ønsker. Ikke alene kan du få en lækker, varm kop kaffe i alverdens afskygninger, men du kan faktisk også få lavet en lækker iskaffe eller andet koldt – for Nescafé Dolce Gusto Mini Me er nemlig designet til at kunne lave både varme og kolde drikke, hvilket giver den en ekstremt praktisk alsidighed, når det kommer til brygning.

Fuld kontrol over kaffen

Og det er ikke kun temperaturen, du har fuld kontrol over. Du kan nemlig også selv bestemme størrelsen på den kop kaffe du ønsker, så du ikke skal være bange for, at den kommer til at hælde for meget op. Og du har naturligvis også fuld kontrol over, hvordan kaffen skal smage. For du har ekstremt mange forskellige kapsler at vælge iblandt, så du netop kan finde den kaffe, som lige præcis passer helt perfekt til dine smagsløg.

Egenskaber:

 • Både kolde og varme drikke
 • Kapacitet: 0,8 liter
 • Pumpetryk: 15 bar
 • Effekt i watt: 1460
 • Mål: 161 x 241 x 305 mm
 • Vægt: 2,5 kg
Senseo Original HD6553
Senseo Original HD6553

Senseo Original HD6553

Er du på jagt efter en kaffemaskine, som leverer en uimodståelig smag af kaffe, med den helt perfekte konsistens? Så er det måske lige præcis en Senseo Original HD6553, du jager. Den leverer nemlig en kaffebrygning, som giver en perfekt smag, hvilket sker gennem maskinens ekstremt avancerede kaffebrygningsteknologi. Og det kræver ikke mere af dig, end at du blot isætter en kapsel og en kop kaffe, og derefter trykker du blot på en knap, hvorefter kapsel kaffemaskinen klarer resten af brygningen for dig.

Teknologisk avanceret design

Der er mange forskellige teknologiske systemer i brug i en Senseo Original HD6553. Der er nemlig det særlige CoffeeBoost system, hvor 45 aromadyser vil presse vandet igennem kaffen, så du får en jævn og lækker brygning. Og med den smarte Crema Plus teknologi kan du få et lækkert, fløjlsblødt crema lag oveni din kaffe, som giver den en ekstremt lækker og blød konsistens, som du absolut vil elske.

Smart design

Noget af det helt specielle ved Senseo Original HD6553 er netop også det unikke design. Den et designet med en stor hopholder, hvor du kan få plads til alle former for kopper. Og ved siden af denne finder du selve kapsel kaffemaskinen, som er lavet i et lækkert design, hvor den læner sig ind over koppen, så den kan hælde direkte ned i denne. Det giver et lækkert flydende design, som helt klar vil se fedt ud i dit køkken.

Egenskaber:

 • Avanceret kaffebrygning
 • Kapacitet: 0,7 liter
 • Pumpetryk 1 bar
 • Effekt i watt: 1450
 • Mål: 213 x 315 x 330 mm
 • Vægt: 1,7 kg
Nespresso Pixie Titan
Nespresso Pixie Titan

Nespresso Pixie Titan

Der er ofte ét navn, man i særdeleshed forbinder med en fantastisk kapsel kaffemaskine: Nespresso. Og denne model, Nespresso Pixie Titan, er ingen undtagelse. Man har valgt det lidt specielle, mytologiske navn ud fra, at der er tale om en ekstra lille og kompakt kapsel kaffemaskine, som alligevel har en enorm ydelse og kvalitet – og man kan ikke andet end sige, at de har ramt plet. Den lille maskine fylder nemlig meget lidt, men den brygger alligevel en absolut formidabel kop kaffe uden problemer – hver eneste gang.

Hurtig opvarmning

Det behøver ikke tage lang tid, når man skal brygge den perfekte kop kaffe, hvilket du netop hurtigt kommer til at mærke med en Nespresso Pixie Titan. Den lille maskine har nemlig en ekstra hurtig opvarmningstid på kun 25 sekunder, og så trykker den hurtigt og effektivt vandet gennem kaffen med et stort tryk på hele 19 bar, så du kan hevet den fulde kaffesmag med, og du derfor får en god kop kaffe rig på smag og aroma.

Praktisk design

Maskinen er allerede praktisk i form af sin yderst kompakte størrelse og lave vægt på kun 2,5 kg. Men det er faktisk endnu mere end dette, som du kan drage nytte af. Den har for eksempel en smart autosluk funktion, hvor maskinen automatisk slår fra, når den ikke har været i brug i 9 minutter. Du slipper derfor for at bruge unødvendigt strøm og penge, hvis du lige skulle glemme at slukke kapsel kaffemaskinen efter brug.

Egenskaber:

 • Hurtig opvarmning
 • Kapacitet: 0,7 liter
 • Pumpetryk: 19 bar
 • Mål: 235 x 111 x 326 mm
 • Vægt: 2,5 kg
Tassimo My Way 2 TAS650
Tassimo My Way 2 TAS650

Tassimo My Way 2 TAS650

Tassimo My Way 2 TAS650 er til dig, som kører den helt fede retro-stil i køkkenet, hvor alting det bare har det der helt specielle og behagelige look, som eksisterede for mange årtier siden. For Bosch har med denne model nemlig i særdeleshed opnået det look og den følelse, som hørte til den tidsalder – men du skal ikke tro, at effekten og teknologien i maskinen også er gammeldags. Der er nemlig tale om en ekstremt moderne maskine, der byder på mange fordele, som blot er gemt væk i et attraktivt og unikt retro-design.

Er du ikke til retro?

Er du ikke til retro, så skal det indskydes, at modellen også kan fås i sort, som netop tager meget af dette retro look væk, og den kommer faktisk til at se helt moderne ud. Det er utroligt hvad en simpel farveforskel kan gøre, når designet også er lavet til, at det kan fungere både i fortiden og nutiden. Denne æstetiske genistreg fra Bosch kan i særdeleshed siges at have en fremragende effekt, så maskinen passer til alle.

Brugervenlighed i top

Der er som sagt tale om en fantastisk maskine, ligegyldigt om den ligner en retro-kaffemaskine, eller om den ligner det nyeste på markedet. Og du har muligheden for at lave kaffen, som du ønsker den. Du kan nemlig nemt indstille intensiteten, temperaturen, mængden og et hav af andre funktioner – og når du har fundet den helt rette indstilling, så kan du nemt finde den igen via den smarte memory-funktion.

Egenskaber

 • Perfekt indstilling hver gang
 • Mål: 230 x 325 x 290 mm
 • Vægt: 3,1 kg

Hvad er en kapsel kaffemaskine?

En kapsel kaffemaskine er en særlig type kaffemaskine, som brygger kaffen ud fra en kapsel, som du indsætter i maskinen – dette er i stedet for den normale brug af kaffe enten i form af kaffepulver eller -bønner. Kapsel kaffemaskinen har den fordel, at de kapsler, du indsætter i maskinen, er lavet på forhånd, hvor der netop er lavet den helt perfekte blanding, hvor smag og kvaliteten netop er i top. Du kan vælge mellem et enorm udvalgt af forskellige kapsler, som mere eller mindre kan dække over enhver form for kaffe, du kunne ønske dig.

Ved at benytte sig af kapsler til kaffebryg slipper du derfor for at lave alt det komplicerede arbejde med at dosere alting, vælge den perfekte blanding og eventuelt tilføje de ekstra ingredienser – for det hele er allerede klaret på forhånd fra kapselproducenten. Det betyder også, at du altid kan have forskellige kaffetyper på lager, i form af forskellige kapsler, og du kan derfor altid skifte mellem dem og vælge lige præcis den smag, du i det givne øjeblik har lyst til. Du finder næppe en nemmere måde at foretage den perfekte kaffebrygning på, med så alsidigt og specialiseret en vifte af kaffesmage. Det er en nem proces, som gør hverdagen lidt mere effektiv.

Er det bedre end andre former for kaffe?

Det er svært at sige objektivt om det er bedre, når det kommer til smagen. Mange har nemlig deres helt egne præferencer, og disse varierer jo ret meget. Det vil dog være ligetil at sige, at dette er en ekstremt nem måde at lave kaffen på, hvor du netop kan vælge mellem de mange forskellige smage, og vælge den du ønsker – uden at du skal bøvle med at brygge kaffen selv.

I sidste ende kan man sige, at der er bedre mulighed for smag, end du vil få med en normal simpel kaffebrygning, men du vil naturligvis kunne opnå en mere specifik og unik smag, som måske kan være bedre, hvis du kaster dig ud i hele brygningen selv; men det vil naturlig tage meget længere tid, mere forberedelse, og meget mere arbejde – og det kan derfor ikke helt måle sig med blot at sætte en kapsel i maskinen.

Ønsker du i stedet at prøve dig frem med andre former for kaffebrygning? Så kan du med fordel tjekke vores kaffemaskine bedst i test – eller hvis du ønsker en lidt mere specialiseret tilgang, så prøv vores test af kaffemaskiner med kværn i stedet.

Er der forskel på kapslerne?

Du vil komme ud for, at de forskellige producenter i nogle tilfælde vil have deres egne kapsler, som fungerer til netop deres kaffemaskiner, hvilket jo naturligvis kan forekomme en smule problematisk – men du opdager hurtigt, at det ikke er så galt, da producenterne nemlig alle har et stort udvalg, så du kan mere eller mindre dække de samme smage, ligegyldigt hvilken maskine du har. Og du vænner dig hurtigt til at vælge de rigtige kapsler.

Du kan også opleve, at flere forskellige producenter kan benytte samme kapsler. Der er f.eks. flere producenter, som producerer maskiner, som passer med Nestlé’s Nespresso-linje, hvor de netop får muligheden for at bruge kapslerne til denne.

Hvilken kapsel kaffemaskine er bedst?

Det er svært at udpege en specifik model til at være den absolut bedste, da der netop er mange forskellige funktioner og fordele ved de enkelte modeller, som du netop også ser i vores test. Kapsel kaffemaskine modellerne er nemlig alle designet med henblik på at give dig den bedste kaffeoplevelse, men det er lidt forskellige, hvad den enkelte person har brug for.  Vi har valgt at fremhæve disse fordele og funktioner i vores test ovenfor, så du forhåbentligt kan danne dig et godt overblik over, hvad de forskellige modeller tilbyder – og det handler herefter om, at du skal danne dig et overblik over, hvad du har brug for, og hvad du gerne vil have, i en kaffemaskine, og derefter finde den model, som passer bedst på disse ønsker; det er nemlig sådan, du finder den helt rette bedst i test kapsel kaffemaskine til netop dine behov.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg vælger en kapsel kaffemaskine?

Når du er på jagt efter den helt rigtige kapsel kaffemaskine, så handler det om, at du finder en model, som kan de ting, du har brug for – men også at finde en, som har nogle fordele, som du mener kan være nyttige for dig, når du skal bruge kaffemaskinen. Her kan du netop kigge på, hvilke funktioner og fordele, de forskellige modeller tilbyder, og du skal derefter vælge dem, du mener, giver den bedste fordel for netop dig, når du skal brygge kaffe. Det kan være, du søger en maskine som kan brygge både varme og kolde drikke, måske har du brug for en maskine som fylder så lidt som muligt, eller måske er du på jagt efter den model, der giver dig mest muligt kontrol over brygningen. Hvad end du søger, så finder du det i vores kapsel maskine bedst i test.

Æstetik og design

For mange af os er kaffemaskinen en af de køkkenmaskiner, som har vundet en fast plads på køkkenbordet, og som aldrig stilles væk – det er jo netop en maskine, man oftest bruger dagligt, og gerne flere gange om dagen, så det giver sjældent mening at stille den væk i et skab eller lignende.

Derfor kan det være en stor fordel, at du vælger en model, som ser godt ud, og som passer ind i dit køkken. Dette er i høj grad en smagssag, og det et næppe noget, vi kan vejlede dig omkring her i testen. Vi har dog i vores kapsel kaffemaskine test inkluderet en række topmodeller, som faktisk dækker over en ret bred vifte af æstetiske designs, så du netop burde kunne finde noget, som passer perfekt ind i dit køkken, ligegyldigt hvilken type tema eller design, du har dette i.

Pris

Prisen vil nok også i mange tilfælde være en faktor, som du bør have med i tankerne. Du skal naturligvis huske, at en kaffemaskine er noget, du nok vil komme til at bruge meget, og du skal derfor ikke altid gå på kompromis og købe en billig kapsel kaffemaskine. Som nævnt ovenfor bør du i særdeleshed overveje, hvad du ønsker af funktioner i maskinen, og du kan derefter prøve at opveje dette mod priserne, så du kan ramme noget, som passer perfekt ind i budgettet.

FAQ

Hvilken kapselmaskine skal jeg vælge?

Du skal vælge den kapsel kaffemaskine, som giver dig de helt rigtige funktioner og fordele, som netop dækker dine behov helt perfekt – dette er meget individuelt, så du bør foretage overvejelserne selv, og derefter vælge ud fra det.

Kan kaffekapsler bruges til alle maskiner?

Nej, der vil være en forskel på kapslerne, hvilket afhænger af producenten. Du vil derfor opleve, at de fleste typer kapsel kaffemaskiner kun kan bruge kapslerne, som maskinens producent selv laver.

Hvordan bruger man en kapsel kaffemaskine?

Det er ret nemt at bruge en kapsel kaffemaskine. Du hælder blot vand i maskinens vandtank, indsætter en kapsel, og derefter sætter du koppen ind i maskinen. Herefter starter du den, og den går automatisk i gang med at brygge kaffen, som den efterfølgende hælder i din kop.

Hvad gør jeg med kaffekapsler?

Det afhænger lidt af, hvilken kommune du bor i. I mange kommuner kan du blot skylle de brugte kapsler efter brug, hvorefter de skal smides i metalbeholderen, da de netop er lavet af aluminium. I nogle kommuner vil dette dog ikke være tilfældet, hvor de i stedet blot smides i restaffald.