Gør Mors Dag til en begivenhed

Gør Mors Dag til en begivenhed
Indholdsfortegnelse

Den anden søndag i maj fejrer vi hvert år ’Mors Dag’, hvilket er en oplagt mulighed for at give sin mor en dag med forkælelse og anerkendelse, for hendes hårde arbejde som forælder. Mange forbinder dagen med blomster og et kort med en lille sød hilsen, men dagen giver også mulighed for at forkæle mor ekstra meget. Det skal helst være en dag, hvor hun er i centrum og kan slappe af, og selvfølgelig gerne med god mad.

 

En tradition der startede i USA

Selve konceptet omkring ’Mors Dag’ så dagens lys i 1872, hvor kvinderetsforkæmperen Julia Ward Howe, oprindeligt opfandt dagen, som skulle symbolisere en dag med fred. Efterhånden begyndte dagen at generelt at ære mødres arbejde i familien, og den skik spredte sig hurtigt til resten af USA. Siden 1914 har det været en officiel helligdag i USA.

Dog trækker den amerikanske udgave af dagen tråde tilbage til Storbritannien, hvor man siden 1600-tallet, afholdte Mothering Sunday, som lå på den fjerde søndag i fasten. Denne tradition var dog langsomt ved at dø hen, da der blev pustet nyt liv i dagen, med inspiration fra Mothers Day i USA. Samtidig begyndte man at bruge hvide nelliker, som symbol på mors dag. Det blev senere til at personer med en stadig levende mor bar røde nelliker, mens personer, hvis mødre var døde, bar hvide nelliker. Det er blandet derfor, at mange forbinder mors dag med blomster.

 

En hel dag med forkælelse

Der er mange forskellige måder man kan fejre mors dag på, men hvis man ønsker at gøre mere end bare at give en buket blomster, findes der mange muligheder for at gøre dagen lidt ekstra speciel. Det kan være med lidt ekstra hjælp i huset, en søndagsudflugt til et af hendes favoritsteder, eller en dag med masser af god mad og godt selskab. Måske bliver det endda en så god dag, at man kan gøre det til sin helt egen tradition.

 

Start dagen godt med lækker morgenmad

Hvem elsker ikke en god morgenmad, hvor der er tid til at nyde maden og hinandens selskab? En god idé til at starte dagen godt og på en hyggelig måde, er med et lækkert morgenbord, med mulighed for at lave forskellige overraskelser. Vafler er altid godt, da det kan laves og serveres på hundredvis af forskellige måder. Og så er det en rigtig god sharefood. Et andet godt bud vil være croissanter, som lige gør morgenbordet ekstra indbydende, samtidig med at duften er nybagte croissanter kan skabe en glæde, der er svær at matche.

 

Lidt ekstra godt sammen med blomsterbuketten

Vil man gøre lidt ud af tradition med blomster og et godt, vil en god idé være at give det sammen med en lille og lækker overraskelse. Her kan fyldte chokolader være en oplagt mulighed, men man kan måske føle at det er lidt for klichéfyldt. Derfor vil man virkelig kunne slå benene væk under mor, med hjemmelavede flødeboller. Med den rette tålmodighed og lidt øvelse, kan man lave sine egne flødeboller, hvilket har den fordel at man kan fylde dem med de ting mor allerbedst kan lide.

 

Nyd naturen og en god frokost

Da dagen falder i maj, vil det også være en god måde at komme ud og nyde naturen. Her får man muligheden for at få det sidste af foråret med, inden sommeren melder sin ankomst. Derfor kan en god dag i naturen bestå af en lang gåtur i skoven eller ved vandet, og finder man det rette sted, er det en god mulighed til en lækker frokost i naturen. Her vil det selvfølgelig være oplagt med en rigtig lækker cæsarsalat, som passer perfekt til årstiden. Den er nem at lave, og lige så nem at have med som madpakke.
 

Mors dag opskrifter

Koldhævede boller

Koldhævede boller


Det perfekte blødkogte æg

Blødkogt æg


Crossainter

Crossaint


Vafler

Vafler


Cæsar salat

Cæsar salat


Nemme flødeboller

Verdens nemmeste flødeboller


Tiramisu

Tiramisu med fløde og æggehvider

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.