Det perfekte blødkogte æg

Det perfekte blødkogte æg

6 min
2  personer
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
✅Her er mit bud på det perfekte blødkogte🥚æg.✅Nu behøver du ikke at lede hvordan man laver et blødkogt æg mere.✅Det er tilberedt nænsomt og langsomt og giver et fast æggehvide med en blød og flydende æggeblomme - præcis som du vil have det. Opskriften her et baseret på et M/L æg.
Om opskriften
Beskrivelse

Her er mit bud på det perfekte blødkogte æg. Faktisk kan man argumentere for at det ikke er kogt, men mere om det senere.

Det er tilberedt nænsomt og langsomt og giver et fast æggehvide med en blød og flydende æggeblomme - præcis som du vil have det.

Opskriften her et baseret på et M/L æg.

Det perfekte blødkogte æg

Ingredienser
2 Æg (M/L)
  Vand
  Salt
Vejledning

Placer de to æg i en lille gryde.

Dæk dem til med koldt vand og sæt låg på gryden.

Skru op på maksimal varme på komfuret og sæt låg på.

I det øjeblik vandet går i kog, tages gryden af blusset.

Lad det stå og hvile i 6 minutter med låget på. Nu vil temperaturen falde til cirka 90 grader, hvilket er en perfekt temperatur at lave et blødkogt æg ved.

Tag æggene op af vandet og skær toppene af.

Drys salt på og server straks.

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier