ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Amerikaner køleskab test – opgrader køleskabet og få den ultimative amerikaneroplevelse

REDAKTION | 27. april 2023

Et køleskab er jo en af de ting, man er nødt til at have i hjemmet, ligegyldigt hvem man er. Det er der man opbevarer sine madvarer, drikkevarer, og formentligt også andre ting – og måske er der en indbygget fryser, hvori du naturligvis har en masse frostvarer. Men der kommer jo netop et tidspunkt, hvor man er nødt til at anskaffe et nyt; enten fordi det gamle er i stykker, eller fordi man bare har brug for mere plads. Eller måske ønsker man bare noget nyt – for et moderne køleskab kan så meget mere, end de kunne før i tiden; og det bliver ikke mindre fedt af at du vælger et ægte amerikaner køleskab.

Et amerikaner køleskab er nemlig bare lidt federe. Du får nem og hurtig adgang til alt i både køleskab og fryser, og det bliver ofte meget nemmere at organisere tingene; og så ser det tit også bare sådan lidt federe og lidt mere eksklusivt ud. Fordele er alle steder at finde, lige fra det praktiske til det æstetiske. Og så er der naturligvis også nogle modeller, som har indbygget isterninge- og vanddispenser, som mange forbinder med amerikaner køleskabe og som for mange vil være en kæmpe fordel.

Men når du nu ved, at dit næste køleskab skal være et amerikaner køleskab, så handler det jo om at vælge den rigtige model, og det kan godt være lidt uoverskueligt. Køleskabe kan være lidt svære at gennemskue, hvis man ikke har brugt lang tid på at sætte sig ind i systemenerne, og vi har derfor valgt at gøre det lidt nemmere for dig ved at lave denne amerikaner køleskab bedst i test. Vi har fundet nogle af de fedeste og mest populære modeller, som vi netop vil fremvise for dig, og så har vi også svaret på nogle af de spørgsmål, du måtte have i forbindelse med denne type køleskabe.

Vigtigt at vide om testen er, at Gastrofun ikke tester produkterne selv. Vores tests er baseret på andres anmeldelser, popularitet på markedet og andre kilders tests. Du skal se vores tests som en måde at få et overblik over nogle af de bedste og mest populære produkter i dag.

Er du derimod på jagt efter et mere almindeligt køleskab, så har vi også en køleskab bedst i test, du med fordel kan læse.

LG GMX844MCKV Sort
LG GMX844MCKV Sort

LG GMX844MCKV Sort

Hvis du er på udkig efter et moderne og avanceret amerikanerkøleskab, så kan du roligt overveje LG GMX844MCKV. Det er nemlig noget af det mest avancerede, du finder på markedet, både i form af design og smarte funktioner. Og det har naturligvis også de basale ting på plads – det er god plads i både køleskabet og fryseren, og det er nemt at overskue indholdet. Og så er der naturligvis også en vandtilslutning, så du altid kan få isterning og koldt vand tappet direkte fra forsiden af køleskabet.

Anderledes opdeling

Man forbinder jo normalt et amerikaner køleskab med et design, hvor der er to døre; den ene gemmer på et køleskab og den anden på et fryseskab. Det er vel den egentlige måde, vi definerer et amerikaner køleskab på – men LG har valgt at gøre det lidt anderledes her. Der er nemlig to låger, men de to øverste er til køleskabet, og de to nederste til fryseren. Det gør det mere behageligt at bruge køledelen, da den er i en mere normal højde – og det er jo netop den del, man oftest bruger mest.

InstaView

Køleskabet har også en ret smart og avanceret funktion i det såkaldte InstaView. Det er en form for vindue i den ene side, som kan vise dig, hvad der er inde på den anden side. Du kan derfor hurtigt danne dig et overblik uden at skulle åbne køleskabet, hvilket lukker kold luft ud. Og vinduet er ”slukket”, når det ikke er i brug – du aktiverer det blot ved lige at banke blødt på det.

Egenskaber:

 • Kølekapacitet: 288 liter
 • Frysekapacitet: 220 liter
 • Vandtilslutning: Ja
 • Energiklasse: F
 • Årligt energiforbrug: 393 kWh
 • Mål: 1787 x 835 x 734 mm
Samsung RF23R62E3SR Rustfrit stål, Sølv
Samsung RF23R62E3SR Rustfrit stål, Sølv

Samsung RF23R62E3SR Rustfrit stål, Sølv

Dette er køleskabet for dig, hvis du har brug for en enorm kapacitet i køleskabet, og du gerne vil have det så lettilgængeligt som muligt. Det er nemlig noget af det, du opnår med dette Samsung amerikaner køleskab. Det har en kølekapacitet på hele 426 liter, og det burde derfor være stort nok til selv de største familier, hvor der skal være plads til mad, snacks, drikkevarer og alt muligt andet til hele familien. Fryserkapaciteten på 204 liter giver også god plads til alle frostvarerne uden problemer.

Blandet opdeling

Opdelingen af pladsen i dette skab er en smule anderledes. Den tager udgangspunkt i det, man ofte kalder ”French doors”, som er en opbygning, hvor begge døre åbner op til en køleskabssektion – og i disse finder man netop ofte to døre i bunden, som leder ind til fryseren. Det har man gjort lidt anderledes fra Samsungs side, hvor man i stedet har designet et amerikaner køleskab med skuffer til fryseren, som netop trækkes ud under selve køleskabsdørene. Det giver nogle helt andre muligheder.

Smart nedkøling

Selve kølingen i køleskabet er ret gennemtænkt, og resultatet er fantastisk. Hele køleskabsdelen benytter sig af køling gennem luftcirkulation, som netop er den mest optimale måde at holde nedkølingen jævn – og det er helt uden at skabe rim og frost. Det giver en fantastisk effekt på et køleskab som dette, hvor kapaciteten er spredt godt ud, men hvor man stadig ønsker en jævn temperatur.

Egenskaber:

 • Kølekapacitet: 414 liter
 • Frysekapacitet: 416 liter
 • Vandtilslutning: Ja
 • Energiklasse: F
 • Årligt energiforbrug: 427 kWh
 • Mål: 1777 x 908 x 788 mm
LG GSLV70SWTE Hvid
LG GSLV70SWTE Hvid

LG GSLV70SWTE Hvid

LG GSLV70SWTE er et lækkert amerikaner køleskab, som har et ekstra praktisk design. Det er designet med indbyggede håndtag, så det blot har en hel flad forside, hvilket giver et lidt mere minimalistisk og meget moderne præg – og så minimerer det også chancen for, at man slår sig på håndtaget. Hvorvidt man foretrækker denne type, er naturligvis en smagssag, men det er svært at nægte, at det bare ser lidt ekstra lækkert ud i designet, når der er mere lige og ensartet.

Styring gennem Wi-Fi

Konceptet om, at man har sit køleskab sat til Wi-Fi virker i det hele taget lidt mærkeligt, og det forekommer måske for mange en smule unødvendigt. Men det er faktisk ret smart. Det giver nemlig nogle interessante fordele, som du ikke havde regnet med. Du kan få helt basale ting i denne model, som en mobiladvarsel, hvis du har glemt at lukke køleskabsdøren (eller hvis andre i hjemmet har glemt det), men du kan også holde øje med temperaturen og diagnosticere eventuelle problemer.

Smart køling i døren

Som en ekstra fordel er LG GSLV70SWTE designet med et avanceret kølesystem i døren, som LG kalder DoorCooling. Fordelen ved systemet er i særdeleshed, at der er indsat luftventiler i selve døren, så du får kølende luft fordelt direkte derigennem. Det betyder, at når du sætter en sodavand eller en øl i køleskabsdøren på en varm dag, så vil den blive ekstra hurtigt nedkølet, hvilket er lækkert.

Egenskaber:

 • Kølekapacitet: 416 liter
 • Frysekapacitet: 219 liter
 • Vandtilslutning: Ja
 • Energiklasse: E
 • Årligt energiforbrug: 350 kWh
 • Mål: 1790 x 913 x 735 mm
Siemens KA93NVIFP Rustfrit stål
Siemens KA93NVIFP Rustfrit stål

Siemens KA93NVIFP Rustfrit stål

Den største fordel ved et amerikaner køleskab er, at du har både køler og fryser samlet – men i særdeleshed måden dette gøres på, hvor begge dele er i meget overskuelige fordelinger med hylder og skuffer i (oftest) samme højde, og i særdeleshed også at fryseren har en god kapacitet. Det er naturligvis også tilfældet med dette lækre Siemens KA93NVIFP, som netop byder på et ekstremt overskueligt design. Du finder nemt lige præcis de madvarer, du har brug for i begge sider af modellen.

Luftcirkuleret køling

Kølingen i Siemens KA93NVIFP foretages gennem et luftcirkulerende system, som er den mest moderne og praktiske måde at gøre dette på. Dette betyder nemlig, at der ikke sidder store køleelementer, hvorpå der dannes rim og frost, og du slipper derfor for hele afrimningsprocessen. Den konstante cirkulering af luft betyder også, at køleskabet altid vil have en perfekt jævn temperatur over det hele, selv når du indsætter nye madvarer, som måske har rumtemperatur.

Minimalistisk design

Forsiden at køleskabet er lavet på en moderne og minimalistisk måde, hvor den blanke facade kommer til fuldt skue. Da der er tale om et amerikaner køleskab uden vandtilslutning har man haft muligheden for at holde den helt flade facade, som blot brydes af et meget simpelt og velintegreret kontrolpanel til styring af temperaturen i både køleskab og fryser – som naturligvis styres separat.

Egenskaber:

 • Kølekapacitet: 372 liter
 • Frysekapacitet: 208 liter
 • Vandtilslutning: Nej
 • Energiklasse: F
 • Årligt energiforbrug: 413 kWh
 • Mål: 1787 x 908 x 628 mm
Bosch-KFN96VPEA-Rustfrit-staal
Bosch-KFN96VPEA-Rustfrit-staal

Bosch KFN96VPEA Rustfrit stål

Ønsker du et amerikaner køleskab med et French Door system i tysk kvalitet? Så er det lige præcis Bosch KFN96VPEA, du har brug for. Når du åbner op for dette amerikaner køleskab, så bliver du nemlig mødt af en enorm kapacitet, som virker endnu større på grund af de smarte french door system, hvor begge låger netop åbner om til køleren. Dette får netop det hele til at virke meget større, og i starten måske endda en smule overvældende – men du bliver hurtigt glad for det!

BigBox-fryseskuffe

Fryseren i bunden er designet med det, Bosch kalder en BigBox-fryseskuffe. Navnet dækker godt, da der netop er tale om nogle ekstra store skuffer, hvor du netop kan få plads til selv de største ting, som du måske normalt ikke kan få ned i en skuffe, eller ikke kan få til at passe ind mellem hylderne. Og en fryser opdelt i to sider kan du nemt få lavet en god og velorganiseret opdeling, så du altid kan nøjes med at åbne den ene side, og derfor sparer du lige lidt ekstra på strømregningen.

Klimakontrollerede skuffer

Bosch KFN96VPEA har nogle særlige skuffer med et system kaldet VitaFresh. Disse store skuffer er designet til at forlænge levetiden på de råvarer, du kommer i. Dette er særdeles lækkert til frugt og grønt, som netop kan opleve meget længere levetid i køleskabet, hvis de bliver kølet med den rigtige temperatur og fugtighed, som netop er det, du kan kontrollere med VitaFresh-systemet.

Egenskaber:

 • Kølekapacitet: 405 liter
 • Frysekapacitet: 200 liter
 • Vandtilslutning: Nej
 • Energiklasse: E
 • Årligt energiforbrug: 333 kWh
 • Mål: 1830 x 910 x 730 mm
Liebherr SBSES8496 Rustfrit stål
Liebherr SBSES8496 Rustfrit stål

Liebherr SBSES8496 Rustfrit stål

Ønsker du det ultimative luksus amerikaner køleskab? Så må det være Liebherr SBSES8496, du er på udkig efter – for det er bare lidt mere eksklusivt og designet til en lidt mere luksuriøs hverdag. Køleskabet laver naturligvis isterninger til dig, og du kan ommøblere hylder og skuffer efter behov, så du altid får fuld kontrol over køleskabet – og du kan naturligvis kontrollere fryserne og køleskabet separat også, så hvis du skruer op for den ene, så påvirker det på ingen måde den anden.

Indbygget vinkøler

Det fedeste ved køleskabet vil nok være denne specialdesignede vinkøler, som er monteret i den ene side. Du slipper for at grave ud til en vinkælder, for her har du nemlig et lækkert system, hvor de netop kan indstilles til den ønskede temperatur omkring 12 – 14 grader, uden at det påvirker resten af køleskabet. Og der er naturligvis installeret en vinreol derinde også, så de ligger, som de skal. Det her er den luksus, du altid har ønsket dig – og i et meget mere praktisk omfang, end du forestillede dig.

Fantastisk køling

Kølingen i køleskabet styres via luftcirkulation, så den altid holdes helt jævn. Dette er en stor fordel, når du sætter ekstra madvarer ind, hvor den hurtigt jævner temperaturen ud og sænker den tilbage til normalen – men du kan naturligvis også slå SuperCool-funktionen til, hvis du gerne vil tilbage til normaltemperaturen hurtigst muligt, hvilket er ekstremt nyttigt ved store indkøb eller efter ferien.

Egenskaber:

 • Kølekapacitet: 156 liter
 • Frysekapacitet: 133 liter
 • Vandtilslutning: Ja
 • Energiklasse: D
 • Årligt energiforbrug: 133 kWh
 • Mål: 1850 x 1210 x 665 mm
LG GSJ760WBXV Sort
LG GSJ760WBXV Sort

LG GSJ760WBXV Sort

Dette LG amerikaner køleskab er designet til dem, som ønsker avancerede funktioner, som gør brugen af køleskabet meget nemmere og mere effektiv – og som på samme tid ønsker et lækkert udseende på deres amerikaner køleskab. Sort er nemlig en farve, som passer ind i de fleste køkkener, da den jo netop er meget neutral, men på samme tid skiller den sig også ud, fordi det netop ikke er en farve, man normalt forventer at se for et køleskab. Det giver et lidt mere råt og unikt look i køkkenet.

Ekstremt mange teknologiske fordele

Der er ekstremt mange lækre funktioner i dette køleskab, som forbedrer kølingen og køleskabet som helhed. Der er blandt andet det og kompakte Slim SpacePlus system til isdispenseren, som sørger for at den tager meget mindre plads end i andre modeller. Og så er der også et smart system kalder Moist Balance Crisper, som hjælpe med at holde den helt perfekte fugtbalance i køleskabet, selv hvis du har glemt nogle grøntsager, som begynder at blive lidt ulækre og flydende.

Praktisk dør

Foruden kølingen i døren, så byder den faktisk på lidt mere. Der er naturligvis tale om et sort amerikaner køleskab med store låger – men lågerne byder faktisk på lidt mere, end man skulle tro. Den ene låge har nemlig et smart system, hvor du blot kan åbne op til selve lågen, så du kan få drikkevarer og lignende uden at skulle åbne hele køleskabet og lukke kold luft ud.

Egenskaber:

 • Kølekapacitet: 405 liter
 • Fryse kapacitet: 196 liter
 • Vandtilslutning: Ja
 • Energiklasse: F
 • Årligt energiforbrug: 431 kWh
 • Mål: 1790 x 912 x 738 mm

Hvad er et amerikaner køleskab?

Et amerikaner køleskab er i bund og grund et køleskab, hvor der er to låger på forsiden, hvoraf den ene oftest vil være til selve køleskabet, og den anden vil lede til fryseren. Det er den mest almindelige måde at definere det på, men der nogle afvigelser, som kan gøre det lidt mere uklart.

Der findes for eksempel amerikaner køleskabe med et såkaldt French Door system, hvor begge køleskabslåger åbner op til køleskabet, hvor der ofte vil være to låger til fryseren i den nederste del – du der faktisk flere eksempler på dette design i vores amerikaner køleskab test. Fordelen ved dette system kan være, at du får hele køleskabet op i en bedre højde. Da det ofte er køleskabet man bruger mest, så kan det være en fordel, at dette er i en mere behagelig tilgangshøjde, så man ikke skal bøje sig ned for at finde ting.

Reelt set kan du også finde modeller, hvor der ikke er en fryser, men i stedet bare vil være to køleskabssider. Dette kan være praktisk i særlige tilfælde, men i langt det fleste tilfælde vil det være mere fordelagtigt for den almindelige familie at anskaffe et amerikaner køleskab med fryser.

Isterninger og isvand?

En anden ting, man typisk forbinder med amerikaner køleskabe er det smarte system, hvor du kan tappe isterninger og iskoldt vand direkte fra køleskabets forside, men det er ikke et reelt krav for at definere et amerikaner køleskab – og du kan i nogle tilfælde også finde det i andre køleskabstyper.

Det er dog en fantastisk fordel at have i køleskabet, og efter blot én sommer med isterninger og isvand lige ved hånden, så får du meget svært ved nogensinde at gå tilbage til ikke at have det. Det er nemlig ubeskriveligt lækkert at have, hvilket i endnu højere grad er tilfældet på de varmeste sommerdage.

Hvordan vedligeholder man et amerikaner køleskab?

Det er som udgangspunkt ret nemt i moderne modeller. Du kan være ude for at skulle afrime nogle modeller, men de fleste moderne amerikaner køleskabe bruger luftcirkulation til at regulere temperaturen, og du slipper derfor for at skulle afrime det.

Afkalkning af amerikaner køleskab

Hvis du vælger en model med en isterninge- og vanddispenser, så vil du dog opleve, at denne skal rengøres fra tid til anden. Dette kan gøres med rengøringsmiddel og en særlig børste som indføres i selve dispenseren, hvorefter systemet skylles godt igennem. Oplever du kalkdannelser i ved dispenseren, så kan du med fordel benytte dig af en blanding af vand og eddike til at bekæmpe dette.

Hvad skal man være opmærksom på, når man vælger et amerikaner køleskab?

Der er mange ting, man bør have med i overvejelserne, inden man bare kaster sig ud i det første amerikaner køleskab tilbud man ser – for disse overvejelser kan netop have stor betydning for dit køb. Amerikaner køleskab er nemlig ikke en helt fast betegnelse, og der kan derfor være nogle variationer, man skal tage højde. Det kan primært omhandle opbygningen af selve køleskabet, i forhold til om du ønsker køleskab og fryser ved siden af hinanden, eller om du ønsker et French Door system, hvor begge sider er køleskab.

Størrelsen

Du skal naturligvis også overveje størrelsen helt fra start, og dette vil ofte afhænge af, hvor stort køkkenet er, og hvor mange der bor i hjemmet. For en stor familie vil ofte have brugt for et stort amerikaner køleskab, hvor man måske i en mindre familie ikke har helt samme behov for plads – og måske heller ikke har den egentlige plads til et enormt amerikaner køleskab. Du bør derfor overveje, hvor stor en model, der er behov for, og vi har netop inkluderet mange forskellige størrelser i vores amerikaner køleskab test, så du kan se hvad markedet byder på.

Ekstra funktioner

Det her er måske nok for mange det mest interessante punkt, for det er her, man finder alle de lidt mere specielle ting ved køleskabet, og de ting som man måske kan forestille sig, vil give en ekstra stor fordel i brugen af amerikaner køleskabet. Det kan f.eks. være en is- og vanddispenser, som mange netop forbinder med et amerikaner køleskab, men det kan også være et væld af andre funktioner. Måske ønsker du nogle særlige skuffer, med et separat køleklima, eller måske ønsker du et køleskab med et vindue ind, så du slipper for at åbne det?

Der er ekstremt mange fede funktioner at vælge mellem, og vi har fremhævet mange af de i vores amerikaner køleskab test ovenfor. Du kan derfor med fordel gå listen igennem og se, hvad markedet har at byde på i fede funktioner, og derefter udvælge dem, som giver mest mening for dig og familien i den almindelige hverdag.

Design og pris

Design er naturligvis et spørgsmål om, hvad man selv synes er pænt, og hvad der vil passe ind i køkkenet. Du skal overveje ting som typen af håndtag, den overordnede stilart og naturligvis også farven på dit amerikaner køleskab: hvidt og metal er meget normale farver for køleskabe, men du vil også se nogle sorte modeller, som også giver et fedt og lidt råt look til dit køkken.

Prisen vil naturligvis også være en faktor, og det er vigtigt at du vælger noget, som giver mening ud fra dit budget. Du skal naturligvis huske, at et køleskab holder i lang tid, og du burde derfor kunne retfærdiggøre et større budget, for at få noget lidt federe – for du kan typisk sagtens regne med, at det vil holde i 15 år eller mere.

FAQ

Hvad er et amerikanerkøleskab?

Almindeligvis siges det, at et amerikaner køleskab er en form for køleskab, hvor du har to låger side om side, hvor den ene vil åbne op til køleskabet, og den anden til en stående fryser. For mange vil et amerikaner køleskab også have dispensere til isterning og isvand, men det er ikke et direkte krav.

Hvor meget strøm bruger et amerikaner køleskab?

Et amerikaner køleskab vil typisk bruge forholdsvis meget strøm, fordi de ofte er større end mange normale køleskabe, og de inkluderer også både køler og fryser, hvilket hæver strømforbruget markant.

Hvad koster en amerikaner køleskab?

Amerikaner køleskabe fås i mange forskellige prisklasser. Du finder dem typisk fra omkring 10.000 kroner for en model i høj kvalitet, som hurtigt begynder at gå op, i takt med at der kommer flere lækre funktioner til og størrelsen stiger.