ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Friteret æggeblomme

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

25. april 2018

Opskrift på friteret æggeblomme

Æggeblommer er noget af de mest cremede, fede og lækre man kan opstøve af råvarer. Ved hjælp af sous vide/vandbad teknikken tilbereder vi det, så det er blødt og cremet inden i, men samtidig hårdt nok på ydersiden til at det kan paneres og friteres.


Antal: 2 Portioner

Friteret æggeblomme

Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 1 time 10 minutter
Tilb. tid: 2 minutter

Ingredienser

  • 4 stk. Æg
  • 2 spsk. Rasp Kan erstattes af Panko
  • 2 spsk. Hvedemel
  • Krydderier Salt og peber

Sådan gør du

  • Tilbered de 4 æg i sous vide/vandbad i 60 minutter ved 64 grader. 
    Sous vide æg
    Tag dem op og læg dem straks i iskoldt vand i 10 minutter.
    Del det sidste æg i hhv. hviden og blommen. Hviden skal du ikke bruge, men den kan du bruge en anden dag til f.eks. marengs.
    Bland salt og peber i melet og læg det på en lille tallerken. Det samme gør du ved raspen og blommen.
     
    Slå æggenes skal forsigtigt i stykker og skyl hviden væk med lidt vand.
    Rul derefter forsigtigt blommen i melet og derefter i det piskede æggeblomme og derefter i raspen.
    Friter det i 190 grader varmt olie i enten en gryde eller frituregryde til de er gyldne (max. 2 minutter). 
    Friteret æggeblomme