Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Topfennockerl med syltet kålrabi og ramsløg

gastrofunlogoSponsoreret indhold

Annoncørbetalt.

20. december 2024
Smag foråret i denne østrigske ret med Topfennockerl af kvark, serveret med syltet kålrabi, ramsløg og friske krydderurter – en delikat, aromatisk kombination.

Opskrift på topfennockerl med syltet kålrabi og ramsløg

Topfennockerl med syltet kålrabi og ramsløg er en forårsfrisk ret fra det østrigske køkken, hvor de traditionelle teknikker mødes med årstidens grønne ingredienser. De luftige Topfennockerl (kvark-klumper) laves med toastbrød og kvark, som får en aromatisk duft fra citron, salt og muskatnød. Kålrabien dampes i en let syrlig flødesauce, afstemt med valle, citron og en mild varme fra chili. Ramsløg og friske krydderurter tilføjer en grøn, krydret note, mens yoghurten tilfører en let syrlighed. Denne ret er en skøn kombination af lethed, friskhed og fine nuancer, som passer perfekt til forårets lysere dage.

Opskriften er venligst udlånt af det østrigske turistråd, som inspirerer madelskere til at udforske landets rige, kulinariske traditioner. Vi har fået dem fra www.austria.info/, hvor du kan finde endnu flere autentiske retter fra Østrig. Se den originale opskrift her


Antal: 4 personer

Topfennockerl med syltet kålrabi og ramsløg

Smag foråret i denne østrigske ret med Topfennockerl af kvark, serveret med syltet kålrabi, ramsløg og friske krydderurter – en delikat, aromatisk kombination.
Forfatter: Sponsoreret indhold
Ret: Forret, Frokost
Køkken: Østrig
Keyword: Kål
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 26 minutter

Ingredienser

Topfennockerl:

  • 150 g Toastbrød uden skorpe
  • 80 g Blødt smør
  • 4 stk Æggeblommer
  • 250 g Kvark 20%
  • 1 stk Citron skal og saft af ½ citron til nockerl, resten til pynt
  • Salt smag til
  • Muskatnød smag til

Syltet kålrabi:

  • 3 stk unge kålrabi
  • 1 stk skalotteløg
  • 2 spsk smør
  • 1 tsk hvedemel
  • 250 ml valle naturel
  • Saft af ½ citron
  • Skal af ½ citron
  • 125 ml fløde
  • Salt smag til
  • Chilipulver smag til
  • 1 kvist estragon 1 kvist kørvel, 1 kvist citronverbena
  • 100 g ramsløg plus ramsløgsblomster til pynt, hvis ønsket
  • 150 g yoghurt natural

Sådan gør du

Forbered Topfennockerl:

  • Skær toastbrødet i tern.
  • Pisk smør og æggeblommer luftigt med en håndmikser.
  • Bland kvark, revet citronskal (fra ½ citron) og toasttern i. Krydr med salt og muskatnød. Lad blandingen trække i 30 minutter.

Forbered kålrabien:

  • Skræl kålrabien og skær den i 2-3 mm brede strimler.
  • Pil skalotteløgene og skær dem i fine tern.

Sauter og jævn:

  • Sauter skalotteløgene i smør i en gryde kort.
  • Tilsæt mel, svits kort, og jævn med valle. Kog blandingen i 1-2 minutter.

Damp kålrabien:

  • Tilsæt kålrabi, citronskal og citronsaft. Hæld fløden i.
  • Krydr med salt og et nip chilipulver. Damp kålrabien i 2-3 minutter, til den er blød.

Form Nockerl:

  • Brug 2 fugtige spiseskeer til at forme Nockerl af kvarkblandingen.
  • Kog dem forsigtigt i let saltet vand i ca. 10 minutter. Tag dem op og lad dem dryppe af.

Krydderurter og ramsløg:

  • Pluk og hak estragon, kørvel og citronverbena fint.
  • Skær ramsløg i 3-4 cm brede strimler.
  • Bland krydderurter og ramsløg i kålrabien sammen med yoghurten.

Servering:

  • Anret kålrabien på tallerkener. Læg Topfennockerl ovenpå, og drys med friskrevet citronskal fra den resterende halve citron.
  • Pynt eventuelt med ramsløgsblomster.

Noter

Tip til drikke:
Nyd retten med en kop Lapsang souchong (røget te) for et overraskende, aromatisk match.
Tip:
Hjemmelavet peanutbutter-rasp: Rist 3 spsk brødkrummer i 4 spsk opskummet smør, til de er let gyldne. Hak 2 spsk ristede, saltede jordnødder fint og steg dem kort sammen med brødkrummerne. Smag til med salt. Dette kan strøs over retten for ekstra knas.