
Opskrift på t-bone steak af 180 dages krogmodnet/dryaged dansk oksekød
Den nærmest mytiske udskæring t-bone steak har været frygtet og elsket af mange. Den er svær at tilberede perfekt, da mørbraden og fileten ikke skal have den samme tilberedningstid. Derfor er sous vide teknikken en perfekt tilberedningsmetode til dette lækre stykke kød.
Grundet Creutzfeldt-Jakobs sygdommen blev udskæringen ikke solgt i mange år, men det er heldigvis slut nu.

T-Bone Steak af 180 dages krogmodnet/dryaged dansk oksekød
Ingredienser
- 2 stk. T-Bone Steak Krogmodnet/Dryaged i 180 dage, du kan sagtens bruge almindelig modnet kød til opskriften
- 3 spsk. Ghee
- Krydderier God flagesalt og peber
Sådan gør du
- Jeg indrømmer gerne at denne proces var et eksperiment. Jeg krogmodnede en hel okseryg (med mørbrad) fra et friskslagtet Himmerlandskvæg i mit Dry Ager DX1000 modningsskab. Sådan så kødet ud den første dag det kom i skabet:
Efter 30 dage så det sådan ud:
Efter 60 dage blev det meste af kødet skåret til bøffer og stege. Du kan se en opskrift en t-bone steak fra stykket her: 60 dages krogmodnet t-bone steak sous vide Vi valgte at beholde noget af stykket, for at eksperimentere med hvor smagen ender hen af:
Efter 180 dage skar vi nedenstående stykke af, der danner grundlag for denne opskrift:
Der blev skåret to bøffer og resten kom tilbage i modningsskabet. Sådan så kødet ud efter det var blevet afpudset:
Kødet blev herefter vakuumpakket uden krydderier. Det hele handlede om at smage så ren en kødsmag som overhoved muligt.
Kødet blev tilberedt i 1,5 time i sous vide/vandbad ved 53 grader uden krydderier. Herefter blev det stegt i ghee (smørolie der kan tåle meget høje temperaturer) Kødet blev drysset med en god flagesalt (Maldon) og friskkværnet peber kom der også på. Kødet blev herefter skåret i tynde skiver og serveret straks.
Noter
Tjek den her hjemmeside hvis du til andre opskrifter med mad til rigtige mænd.