ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Sunde boller

SUSANNE | 27. august 2018

Lækre og sunde boller der ovenikøbet er veganske, da de hverken indeholder æg eller mælkeprodukter. 


Antal: 32 boller

Sunde boller

2.34 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Susanne
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 20 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 100 gram Gær svarer til 2 pakker
  • 8 deciliter vand lunkent
  • 1 tsk. Salt
  • 1 spsk. Honning
  • 1 deciliter Olie smagsneutral
  • 8 deciliter Havregryn
  • Hvedemel til dejen har en passende konsistens

Sådan gør du

  • Tag et dejfad eller en stor skål og smuldr gæren deri.
    Tilsæt vand, salt og honning og rør i blandingen, til gæren er opløst.
    Tilsæt olie og havregryn og rør alt godt sammen.
    Tilsæt hvedemel, til dejen har en passende konsistens. Den skal være fugtig, men alligevel så fast, at den akkurat kan æltes. 
    Læg et fugtigt klæde over dejen og lad den hæve i cirka 45 minutter, eller til den har opnået dobbelt størrelse.
    Efter hævning formes dejen til cirka 32 boller der lægges på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve mens ovnen varmer op.
    Bag bollerne i cirka 15 minutter ved 200 grader almindelig ovn (180 grader varmluft). 
    Lad bollerne køle af på en bagerist.

Om forfatteren