Lækre og sunde boller der ovenikøbet er veganske, da de hverken indeholder æg eller mælkeprodukter.

Ingredienser
- 100 gram Gær svarer til 2 pakker
- 8 deciliter vand lunkent
- 1 tsk. Salt
- 1 spsk. Honning
- 1 deciliter Olie smagsneutral
- 8 deciliter Havregryn
- Hvedemel til dejen har en passende konsistens
Sådan gør du
- Tag et dejfad eller en stor skål og smuldr gæren deri. Tilsæt vand, salt og honning og rør i blandingen, til gæren er opløst. Tilsæt olie og havregryn og rør alt godt sammen. Tilsæt hvedemel, til dejen har en passende konsistens. Den skal være fugtig, men alligevel så fast, at den akkurat kan æltes. Læg et fugtigt klæde over dejen og lad den hæve i cirka 45 minutter, eller til den har opnået dobbelt størrelse. Efter hævning formes dejen til cirka 32 boller der lægges på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve mens ovnen varmer op. Bag bollerne i cirka 15 minutter ved 200 grader almindelig ovn (180 grader varmluft). Lad bollerne køle af på en bagerist.