Opskrift på spritz
Opskrift på en klassisk spritz efter den rette fordeling af vin, bitter og danskvand.
Vi har opskriften fra bogen: “Ikoniske cocktails“, skrevet af Jesper Schmidt. Han skriver følgende om den:
“Oprindelig var en Spritzer en måde at udvande sin vin, så den fik samme alkoholprocent som øl. Der findes et utal af Spritzer, og den mest populære er Aperol Spritz, som er virkelig velegnet som aperitif. En god og nem guide til en vellykket Spritz lyder: tre dele mousserende vin, to dele bitter (Aperol, Campari el. lign.) og en del danskvand, altså 3-2-1. I denne opskrift indgår den mindre brugte bitter Suze fra Frankrig lavet på ensianrod, der vokser i de franske og schweiziske bjerge, og som har en bitter, floral og citruspræget smag.”
Spritz
Ingredienser
- 9 centiliter Prosecco Prosecco Batist DOC Brut eller andet Prosecco
- 6 centiliter Likør Suze de Gentiane Liqueur
- 3 centiliter Danskvand Three Cents Plain eller en anden danskvand med bløde bobler
- 8 stk. Isterninger op til 10 stk.
- Appelsin usprøjtet
- 9 centiliter Prosecco Batist DOC
Sådan gør du
- Kom alle ingredienser i et glas fyldt med is.Rør forsigtigt rundt, og pynt med en skive appelsin.